Felébredt a kómából a taxis Süni – A taxisok is figyelik a részeg autósokat

Megismerte hozzátartozóit az életveszélyes sérüléseket szenvedett taxis, akinek autójába egy ittas sofőr hajtott bele a hétvégén.

Munkába menekül az apa

Verasztó Zsolt péntek hajnali balesetéről már beszámolt a nyugat.hu Kómában a szombathelyi taxis – Ittas sofőr hajtott a kocsijába 2009. August 16. 07:37 . A leírásból sokan beazonosították a mercedeses taxist, akit nagyon sokan ismernek a városban. Azóta telefonon, emailben is rengetegen érdeklődtek a fejleményekről. Megkerestük a férfi édesapját, aki szintén taxis és fiához hasonlóan neki is van beceneve, őt Seriffként ismeri a szakma. Verasztó József - mint mondta - nehéz napokat élt át és gyakorlatilag a munkába menekül, hogy ne csak tehetetlen aggódásból álljon az egész napja.

Roncsok Szombathely belvárosban - a vétlen taxis felébredt a kómából
Roncsok Szombathely belvárosban - a vétlen taxis felébredt a kómából
VMRFK

A fiam felébredt és megismert minket, de hamar elaludt újra. Már levették a lélegeztető gépről is, csak oxigént kap, mert a tüdejével sincs minden rendben. Az orvosok szerint hosszú folyamat lesz a felépülése, de mi ennek is nagyon örülünk, a lényeg, hogy köztünk lehet

– mondta az édesapa, akiben a baleset óta a kollégák, utasok és az ismerősök bátorítása, fia iránti szeretete is tartotta a lelket.

Indulatok

A nyugat.hu információi szerint a balesetet követően az egyik szombathelyi taxitársaság sofőrje feldúltan robogott be a Markusovszky kórházba. Nem Zsoltot kereste, hanem a karambolt okozó sofőrt. A férfit végül sikerült lecsillapítani, mielőtt felelősségre vonta volna az ittas, de szintén súlyosan sérült vezetőt.

Azért jó lesz, ha egy darabig nagyon meghúzza magát, mert sok haragost szerzett a meggondolatlan tettével

– mondta elgondolkodva a taxis egyik ismerőse, aki hozátette: bízik abban, hogy a bíróság komoly büntetést szab ki az ittas sofőrre.

A Taxi3000 ügyvezetőjének levele

Abból az okból írok, hogy minden kedves aggódót valamennyire megnyugtassak.

Hihetetlen sok hívás érkezett központi telefonunkra, kollégánk felől érdeklődve és aggódva a kialakult állapot miatt.

Természetesen szülei jóváhagyásával teszem amikor közlöm, hogy mindenki Sünije elindult a gyógyulás útján. Tegnapi nap folyamán levették a lélegeztetőről, spontán lélegzik. Agyduzzanata elkezdett visszahúzódni. Ma hajnalban 6 órakor pedig felébredt. Rövid időre ugyan, hisz iszonyú fájdalmai vannak, de kommunikációképes volt. Orvosai bizakodóak és teljes felépülését várják, hisz Zsolti fizikuma és életereje rendkívül erős.

Remélem sikerült mindenkit megnyugtatni és hamarosan (ami azért nem lesz egyszerű) újra köreinkben üdvözölhetjük Zsoltit.

Az ittas vezetőknek pedig üzenem, hogy párbeszédet kezdeményeztünk a Rendőrség Közlekedési Osztályának vezetőjével a kialakult helyzet miatt és együttműködést ajánlottunk az alkoholos és drogos állapotban történő vezetés megakadályozására. Ami annyit jelent, ezentúl a két-három járőrautón kívül 50-60 taxi is figyeli az ilyen sofőröket hétvégén éjszakánként. Remélem ezeket nem csak saját társaságunk nevében jelenthetem ki, hanem az összes taxis támogatását élvezhetjük az ügyben!

Gál László

És néhány videó...

Tudnál élni a szégyennel? (AXA/DoE reklám)
Iszik, vagy vezet? - reklám AXA módra

Végezetül egy rövid videó egy lányról , akit ittas sofőr nyomorított meg. (Csak erős idegzetűeknek!)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló