Négyszer tárcsázta a segélyhívót – Elnézést kér a BMW-s (Frissítve)

Háromszor tárcsázta a tűzoltóság segélyhívóját és egyszer a rendőrségét egy férfi Szombathelyen, de hiába kért segítséget. Az volt a problémája, hogy vizes lett a BMW-je kereke a tűzoltóktól. Nem viccelünk.

A Nyugatnál a cikk megjelente után jelentkezett az autó tulajdonosa. Mint mondta, nem is gondolta, hogy ezek az idegességében tett nyilatkozatok ekkora vihart kavarnak.

Sajnálja, ami történt, maga sem gondolta végig, mit mond hirtelen felindulásból a tűzoltóknak és az újságírónknak. Mivel nagyon félti, és nagyon tisztán is tartja az autóját, megviselte amikor meglátta, hogy a kerekei rozsdás lében úsznak.

A férfi a szerkesztőségünk után a tűzoltólaktanyába ment, hogy személyesen kérjen bocsánatot a tűzoltóktól. Göncz Szabolcs őrnagy elmondta: ők nem haragudtak a férfira és remélik, hogy most már ő sem haragszik őrájuk.

Elsőre nem vették komolyan

A 105-ös segélyhívószámot tárcsázta egy férfi kedden 15.56-kor, hogy bejelentse: az egyik belvárosi utcában a tűzoltók megnyitották a tűzcsapot, amitől a BMW-jének kereke és felnije

trágyaleves

lett.

Azonnal jöjjön vissza a tűzoltóautó és töröljék le!

– követelte a férfi.

Rendben

– válaszolta a híradós és letette a telefont. Ekkor még tréfára gyanakodott.

Ide futnak be a segélyhívások - mutatta Göncz Szabolcs őrnagy
Tánczos Mihály

Öt perc múlva ismét hívás érkezett a segélyhívón. Az előbbi férfi érdeklődött, mikor érnek vissza a tűzoltók? Amikor megtudta, hogy nem mennek, dühbe gurult. Kioktatta a híradóst arról, hogyan kellett volna eljárniuk. Szerinte csak a parkoló melletti boltba kellett volna bemenni megkérdezni, kié az autó, vagy legalább megpróbálhatták volna valahogyan kideríteni.

Miért tettük volna? Ez csak víz, semmi baja nem lesz az autónak

– érvelt a tűzoltó, de hiába, a telefonáló egyre idegesebb lett és számlát emlegetett, amit benyújt a tűzoltóknak a tisztításról, javításról. A húr akkor pattant el, amikor a telefonügyeletes megjegyezte, hogy majd az eső lemossa a kereket.

Áthúzlak a vonalon, kicsi rigó!

Nem kellene gúnyolódni, kicsi rigó, mert áthúzlak a vonalon . A rozsdás vizet ráengedtétek az autómra, tiszta rozsda lett a kereke, a felni résén befolyt a víz. Egy *** autó *** felnijére engedtetek vizet! Ez egy tiszta autó, amin egy szem por sincs, össze kell b***ni?

– hergelte magát tovább a telefonáló, aki felvetette azt is, hogy a tűzoltó valószínűleg egy sz*ros Zsigulival jár, azért nem érdekli, mit saraznak össze.

Ilyen trehány alaknak mint te, reggel nem kellene felkelni, kiskomám!

A tegeződésbe csapó beszélgetésnek a telefonügyeletes vetett véget, letette a telefont.

Harmadszor is telefonált

A felni aljáig ért a víz, ezt kifogásolta a tulajdonos
Tánczos Mihály

A BMW-s harmadszor is telefonált a tűzoltóságra, ahol közölték vele, hogy továbbra sem mennek ki letörölgetni a kerekeit, hiszen a munkájukat végezték és nem okoztak semmi kárt. A férfi ezután a rendőrséget tárcsázta, ahol szintén nem tudtak gyógyírt a problémájára.

Kétezer tűzcsap fél évente

Szombathelyen fél évente meg kell nézni minden tűzcsapot. Az ellenőrzés során kimosatjuk a lerakódott szennyeződést. Helyi viszonylatban kétezernél több tűzcsapról beszélünk. Az, hogy egy kocsi alá odafolyik a víz az úttesten eddig még soha nem jelentett problémát. Talán senki nem gondolja komolyan, hogy nyomoznunk kellene, kinek az autója áll a parkolóban. Szerencse, hogy egy hidegfejű híradós vette fel a telefont és nem sikerült komolyabban kizökkenteni a béketűréséből

– mondta Göncz Szabolcs őrnagy, a Szombathelyi Tűzoltóság sajtószóvivője. A kicsirigózás fél nap alatt szállóige lett a laktanyában. Úgy tudjuk, az ügyeletes egyszer jött ki a sodrából, amikor rászólt a tegeződő férfira:

Ne kicsirigózz!

, majd visszaváltott önözésre.

Még mindig haragszik a BMW-s

A tűzoltóságon nem kaphattuk meg a férfi telefonszámát, de a helyszín közelében rábukkantunk a külföldi rendszámú BMW kombira. A közeli boltban pedig megmondták, ki a tulajdonosa. Rá is találtunk. Nem teketóriázott, elmondta ugyanazt, mint amit a tűzoltóságon is hallottunk.

Igen, én hívtam tegnap a tűzoltókat, mert nagyon mérges voltam és nem szoktam kertelni, megmondtam, amit gondoltam. Semmibe nem került volna kideríteni, kié az a szép, tiszta autó a parkolóban, még ha nem is magyar rendszám is van rajta. Odébb állok és kész. Egyébként nem szoktam ott állni, csak a mellékutcában, ahol leparkoltam, füvet nyírtak. Szerencsére időben szólt egy ismerősöm, mert a fűnyírók sem kérdezték semmit, simán ráverették volna a port és a füvet az autóra. Így viszont a rozsdás lé folyt rá a felnire, a szelepet is ellepte. Nem becsülik mások munkáját!

Én soha nem indulok el koszos autóval munkába, akik ismernek tudják ezt. Erre nagyon kényes vagyok. Károm nem keletkezett, de délután is le kellett mosnom az autót. Lehet, hogy aki egy koszos autóval jár, az észre sem veszi az ilyesmit, de az én autómnak a felnije is drágább, mint sok autó a környéken. A tűzoltók ha kell értéket mentenek, de úgy látszik, kárt is okoznak nemtörődömségből

– fejezte be mondandóját az üzletvezetőként dolgozó férfi.

Tűzcsap a fedél alatt - fél évente kipróbálják, működik-e
Tánczos Mihály

Amikor először hallottunk az esetről, urban legendre, városi legendára gyanakodtunk, azaz valósként mesélt kitalált sztorit sejtettünk a háttérben. Az elmondottakat azonban mindkét fél egybehangzóan megerősítette, ráadásul a beszélgetéseket a tűzoltóság és rendőrség rendszere rögzítette. Bár ezúttal sem kár, sem sérülés nincs cikkünkben, mégis úgy gondoltuk, ennek a Sokkoló rovatban a helye. És Önök, hogy gondolják? Ki a kicsi rigó? Húzzák át a vonalon a véleményüket!

Kamu hívások

A Szombathelyi Tűzoltóságra elvétve érkezik be szándékosan megtévesztő bejelentés. Ebben nagy szerepet játszhat az is, hogy az ilyesmivel először próbálkozó gyerekekre sokkszerűen hat, amikor a letiltott hívószámkijelzés ellenére visszahívja őket a tűzoltóság híradósa. Ha vezetékes telefonról próbáltak betyárkodni, akkor ilyenkor rendszerint már a szülők veszik fel a telefont. Nemrégiben egy anyuka szembesült azzal, hogy fiacskája rémmesével

szórakoztatta

a tűzoltóságot. Negyed órával később visszahívta az ügyeletet, megköszönte a jelzést és még egyszer bocsánatot kért, a gyereke nevében is. Mint mondta, biztos, hogy többet ilyen nem fordul elő. A háttérből beszűrődő keserves bömbölés alapján a gyerkőc megkapta a magáét.

Egy szombathelyi iskolából robbanásról és tűzről érkezett életszerű bejelentés, de az ellenőrzésnél kiderült, vakriasztás történt. A telefonszám alapján kiderült, ki az előfizető, így nem volt bonyolult előkeríteni a telefonálót és a mobil tulajdonosát, az ötletgazdát. Tűzoltóautók helyett két tiszt érkezett a suliba, akik a nagyszünetben elbeszélgettek a megszeppent, nyusziként lapító lurkókkal.

Vannak azonban olyanok, akikkel a tűzoltók sem boldogulnak. Egy 13 éves lány miatt például a rendőrség segítségét is igénybe kellett venni. A fiatal hölgy a szlengszótár tartalmának birtokában folyamatosan hívta a segélyhívót az éjszakai órákban és különböző változatos nemi aktusok elvégzésére biztatta a lánglovagokat. A híradós higgadtan fogadta a szidalmakat és párszor sikerült kizökkentenie a gyereket, de hiába tette le a telefont, azonnal csörgött újra. A rendőrök kiérkezése megoldotta a problémát.

Érdekes hívások minden hónapban akadnak. Van, aki a köztársasági elnöknek akar üzenni, de éppen nincs aprója, hogy felhívja, ezért a tűzoltókat kéri tolmácsolásra. II. János Pál halála után néhány nappal egy telefonáló levezette, milyen bizonyítékok alapján gondolja azt, hogy a pápa még él.

Vonatkozó cikkünk: Nem kaptak vízet hitelre a robotoló tűzoltók Nem kaptak vizet hitelre a robotoló tűzoltók! 2007. July 26. 23:55

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló