Frontális karambol a 89-es úton - Elnézte a Scania a távolságot

Be akart csusszanni két jármű között egy balra kanyarodó Scania pótkocsis szerelvény, de a sofőr rosszul mérte fel a távolságot és frontálisan ütközött egy Peugeot 206-tal.

Elé kanyarodott

Egy Peugeot 206 tartott az osztrák határ felé csütörtökön délután, amikor a 89-es úton, néhány kilométerrel a határ előtt egy Scania pótkocsis járműszerelvény kanyarodott a személyautó felé. A Peugeot sofőrje a fékre taposott, de frontálisan ütközött a bucsui vállalkozó monstrumával. A kis autó két utasa súlyosan megsérült, őket a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították. Úgy tudjuk, a Heves megyei Egercsehiből érkeztek.

Baleset a 89-es úton, a bozsoki elágazónál
Baleset a 89-es úton, a bozsoki elágazónál
Tánczos Mihály

Jól belátható szakasz

A baleset jó látási viszonyok között történt egy hosszan belátható szakaszon. Információink szerint öt autó tartott a határ felé. Az érkező Scania sofőrje úgy ítélte meg, hogy az első három autó után még be tud kanyarodni Bucsu felé a pótkocsis szerelvényével, de elszámolta magát, így egyenesen a Peugeot elé került. A személyautó nyílegyenesen vágódott a Scania alá. A frontális ütközésben eltűnt a Peugeot eleje, de az utastér épen maradt. A biztonsági öv és a légzsák is óvta az utasokat, de így is súlyos végtag és mellkassérülést szenvedtek az autóban utazó fiatalok.

Rémisztő kilátás
Rémisztő kilátás
Tánczos Mihály

A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja a balesetet. A 89-es út érintett szakaszán a helyszínelés idején teljes útzár volt érvényben, a forgalmat elterelték a rendőrök.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra