Frontális karambol a 84-es úton, Zsédenynél (Képes beszámoló)

Rápréselődött a műszerfal a vétlen sofőr lábára, miután Hyundai kisbusza frontálisan ütközött a szabálytalanul előző Ford személyautóval. A két sofőrt a tűzoltók szabadították ki.

Figyelmetlenül előzött

Hazafelé tartott öt munkás a 84-es úton egy Hyundai kisbuszban pénteken, az esti órákban. Zsédenyt elhagyva a szembejövő, Sopron irányából érkező Ford előzésbe kezdett, de sofőrje rosszul mérte fel a távolságot és bár fékezett, a két jármű frontálisan ütközött. A csattanás után a két sofőr beszorult a pilótafülkébe. A vétlen járt rosszabbul, a Hyundai műszerfala szabályosan az ülésbe lapította a sofőrt, a lábát teljesen az ülés alá hajtva.

A műszerfal rápréselődött a sofőr lábára - itt már a szétfeszítés után látható
A műszerfal rápréselődött a sofőr lábára - itt már a szétfeszítés után látható
Tánczos Mihály

Szétfeszítették

A tűzoltóknak nagyon óvatosan kellett dolgozniuk. A műszerfalat gyakorlatilag lehúzták, lefeszítették a sérültről, akinek nagyon erős gyógyszert adtak a mentők, hogy elviselje a pokoli fájdalmat, amit akkor érzett, amikor a szétroncsolt lába felszabadult a nyomásból. A mentők mind a hat embert a szombathelyi kórházba szállították, de közülük ketten karcolásokkal megúszták a karambolt. A Hyundai utasai közül ketten súlyosan, egy ember pedig könnyebben sérült, a vétkes pilóta pedig szintén könnyű sérüléseket szerzett. A vétlen sofőr információink szerint festőként dolgozik, de az most kérdéses, mikor állhat legközelebb létrára. A gyógyulása biztosan hosszú időt vesz majd igénybe.

Frontális baleset Zsédenynél a 84-es úton
Frontális baleset Zsédenynél a 84-es úton
Tánczos Mihály
A mostani baleset egyébként pont ott történt, ahol két hete a Sárvár felé tartó hűtőkamion árokba hajtott Balesetek éjszakája – vadak, frontális karambol, sorompótörés 2009. September 27. 15:59 , letarolva egy fát.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló