Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Autópályák épülnek Vasban? - Sárvár mától elkerülhető

Több mint 813 millió forintos uniós és hazai támogatásból készült el a 88-as főút Sárvárt elkerülő, 3,5 kilométeres szakasza.

Naponta 1300-1400 autó halad át Sárváron

A 84-es főút csomópontjától 200 méteres hosszon már kiépített szakaszhoz csatlakozva, annak folytatásaként új nyomvonalon épült meg az elkerülő, amely lehetővé teszi a Sárváron átmenő forgalom gyorsabb levezetését. A beruházás az Új Magyarországért Fejlesztési Terv keretében valósult meg, a kivitelezést pedig a Colas Építő Zrt. végezte el.

Az elkerülő ünnepélyes átadásán a sárvári polgármester, Dénes Tibor elmondta, hogy a város ezután jelentősen mentesülni fog a forgalom alól, ugyanis az eddig naponta áthaladó 1300-1400 teher- és személyautó nagy része most már a várost északról megkerülő utat tudja használni. A polgármester megjegyezte: bár a város mostantól elkerülhető, azonban nem elkerülendő.

A szalagvágók a zsákmánnyal
A szalagvágók a zsákmánnyal
Mészáros Zsolt

Országos összehasonlításban példaértékűnek nevezte Molnár Csaba kancelláriaminiszter Vas megye előrelépését az úthálózat-fejlesztés területén, mint mondta, nemrég adták át a váti elkerülőt Átadták a 86-os váti elkerülőjét 2009. June 10. 16:38 , most a sárvári elkerülőre került a sor, de már gőzerővel épül a szelestei szakasz Köszönet a vénasszonyoknak - Előrehaladott állapotban a szelestei elkerülő 2009. October 08. 16:07 is. A kancelláriaminiszter hozzátette, hogy a kormány kiemelt prioritásként kezeli az elkerülő utak megépítését segítő hazai is uniós források biztosítását azokon a településeken, amelyeket terhel az erős átmenő forgalom.

Autópályák épülnek Vasban?

Molnár Csaba elmondta, hogy hazánkban az utóbbi néhány évben kétszeresére nőtt a gyorsforgalmi utak hossza. Persze a korábbi évekhez képest 500 ezer autóval több jár ma Magyarországon, ezért is döntött úgy a kormány, hogy szorgalmazza a települések tehermentesítését.

Kipipálva!
Kipipálva
Mészáros Zsolt

Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés elnöke az átadón bejelentette, hogy nemrégiben több olyan tárgyaláson is részt vett, amin arról esett szó, hogy rövid időn belül a megyében autópályákat építenének. Jelenleg Vas megye az egyetlen, aminek nincs autópályája, de autópálya-összeköttetése sincs a fővárossal.

A megyei elnök szerint a közeljövőben elkészül a 88-as főutat a sárvári ipari parkkal összekötő szakasz is. Ipkovich György, a megyeszékhely polgármestere szerint az elkerülő egy jelkép: azt jelenti, hogy az adott települést sokan keresik fel, nagy a forgalma.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Köszönet a vénasszonyoknak - Előrehaladott állapotban a szelestei elkerülő

Útbejárást tartott a 86-os szelestei elkerülőjén a kivitelező. A sajtó munkatársai betekintést nyerhettek, a készülő útszakasz állapotába, ami mint megtudtuk, jól halad.

Átadták a 86-os váti elkerülőjét

„Partizán módra, bozótharcosként kell összerakni a 86-os gyorsforgalmi utat” – mondta Ipkovich György miniszteri biztos az avatáson. Aztán talicskában tolt néhány métert egy újságíró kollégát.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet