Ujjé a ligetbe… - Itt van május elseje!

Májeleji hétvégére mit is kívánhatnák, mint sört, virslit, és hozzá napsütötte szabadtéri majálist. Holnaptól indul Szombathelyen a táncos forgataggal dúsított MEDIAWAVE zenei és filmes áradata, úgyhogy otthon ne maradjunk!

Punkviadal az AMD-vel

Az oladi hangárban péntek este (SIC, április 30-án) az 1987-ben alakult punk- formáció, az AMD (Anti Military Demonstration), a magyar hardcore-punk szintér egyik legnagyobb hatású zenekara csap a húrok közé. A banda a nyolcvanas évek végén-kilencvenes évek elején élte fénykorát, később több tagcserén ment át, majd az évtized második felében teljesen felfüggesztette tevékenységét. 2006-ban kezdtek újra koncertezni, új számokat is írtak, melyek minden bizonnyal elhangzanak most is. Kezdés: 20:00. Vendégek: Liberal Youth (Szombathely), Suicidal Pride (Csorna), Jähzorn (Komárom-Győr), Wroongg! (Szombathely).

Majális a mentősökkel

A szabadtéri majálisok sorát indíthatjuk a szombathelyi Vasi Múzeumfaluval, ahol mentősök és vöröskeresztesek ünnepelnek egy napon át. Ezúttal azonban szórakoztatásunkért, és nem a megmentésünkért dolgoznak. A program reggel kilenctől startol, főzőversenyt is hirdetnek, a részletekért pedig kattintson…

Táplánszentkereszti majális – Felvonulással és kertmozival

Sör és virsli nagy mennyiségben, mindezek mellé pedig retró zeneszó, ezt ígérik azoknak, akik szombaton kilátogatnak Táplánszentkeresztre, az ottani majálisra. Helyszín a Jókai Mór Művelődési Ház. A színpadi programok délután négytől indulnak, láthatjuk: a Capito Gitárklubot, az Apáczai Csere János Általános Iskola Freestyle bemutatóját, a Táplánszentkereszti Pink Panther Rock and Rollt, majd a helyi Hip-Hop csoport előadását. Este a Rock and Dili Show koncertezik.

A délután folyamán a Művelődési Ház előtt Nádas Nikoletta és Kustos Kata kézműves foglalkoztatója, valamint Linka Sándor fajátékai várják a bátor gyerkőcöket és szüleiket. 15:30-tól pedig felvonulás indul a COOP bolttól a Művelődési Házig. Táplánszentkereszt apraja-nagyja együtt vonulhat, hogy a jókedv mindenkit egyformán érjen.
20:30-tól az est zárásaként Exkluzív kertmozi vár a Művelődési Ház mögött. Pereg Kevin Tancharoen – Fame (Hírnév, 2009) című mozija. A film megtekintése ingyenes!

Tánc világnapja a Fő téren

Három napig csak a táncról szól minden a város szívében. Itt a részletes program:

Április 30. (péntek)
14.00–17.00: Mazsorett Fesztivál Vas és a környező megyék mazsorett csoportjaival
17.00–19.00 Latin nap szombathelyi versenytánc csoportokkal:
- Kummer Táncegyüttes
- One Step Táncegyüttes
- Rimányi Táncstúdió
- Lorigo TSE
- Savaria TSE

Május 1. (szombat)
10.00–13.00 Modern nap szombathelyi moderntánc csoportokkal:
- Crazy Dancers
- West Dance Tánciskola
- Energy-Dabaston KMSE
- Galaxy Rock and Roll Klub
- WestSide TSE

Május 2. (vasárnap)
15.00–17.00 Néptánc, népzenei nap szombathelyi néptánc csoportokkal:
- Campanella Táncegyüttes
- Szombathelyi Néptáncműhely
- NYME SEK Szökős Néptáncegyüttese
- Gencsapáti Hagyományörző Néptáncegyüttes
- Ungaresca Táncegyüttes és a dr. Pesovár Ernő Alapfokú
Művészetoktatási Intézmény csoportjai
A fellépőket a Boglya Népzenei Együttes kíséri.

Sárvári Majális és az Európa és a Civil Szervezetek Napja

A sárvári városi majálison mesejátékoktól táncos és zenés műsorokon át a blues-koncertig mindenféle programmal találkozhatunk. A helyszín a Nádasdy-vár udvara lesz, kezdés 10 óra. A művelődési központ szervezésében a délelőtt gyermekszínházzal indul, kora délutántól színpadi kulturális műsorok egészítik ki az eseményeket, amelyek a résztvevő civil szervezetek programjából tevődnek össze. A fellépők között lesz: Hindi Fatima, a Backline együttes, a Cserga és barátai Blues Rock Band.

MEDIAWAVE 2010.

A fényírók fesztiváljának hétvégi programözönéből szemezgetni is kár, kedvcsinálónak azonban következzék egy kis ízelítő. Péntek este a szombathelyi Fő téren a latin muzsikáé a főszerep, fellép a portugál afro-beat/reagget játszó TERRAKOTA és a Costa Ricából érkező SONÁMBULO, akik a fesztiválon adnak először Európában konceretet!

A szombati nap talán legizgalmasabb programja a THANKS JIMI NAP, világhírű fellépőkkel: a tavalyi Thanks Jimi Nap vezérgitárosa, STEVIE SALAS (www.steviesalas.com) ezúttal a Rolling Stones elsőszámú vokalistájával, Bernard Fowlerrel (20 éve együtt a Stones-sal minden turnén és lemezen) illetve a Pearl Jam egykori dobosával Dave Abbruzzese-vel érkezik.

Vasárnap a népzene jegyében telik: a műsorban a Kárpát-medencei és a rokon népek zenéinek és táncainak találkozása (altaji, török, csuvas). Fellép Berecz András és altáji és kurd népzenészek. Kezdetét veszi a nemzetközi filmfesztivál is, speciális filmprogrammal a Savaria moziban és a Nyugat-Magyarország Egyetem D épületének előadójában (20 év legjobb MEDIAWAVE filmjei).

És megkezdődik, majd 9 napig folyamatosan működik a PASSPORT CONTROL elnevezésű nemzetközi ifjúsági művészeti műhely-sorozat filmes, fotós, VJ, zenei és kritikaíró szekciója. A műhelymunkákkal kapcsolatos nyilvános és szakmai események kötik össze a Szombathelyen megrendezésre kerülő két hétvégét.

A részletek itt átböngészhetik…

Magam asszonya vagyok: monodráma 35 szereppel

Várnai Szilárd Tolerancia-díjas előadását (rendezte: Czeizel Gábor) Szombathelyen az MMIK színháztermében, máj. 3-án 19 órától láthatjuk. Jegyár: 1500 Ft, kedvezményesen a Mediawave jeggyel rendelkezőknek: 1000 Ft.
Díjak: Legjobb Alternatív Előadás (2006), „Tolerancia-Díj”: Európai Kultúrfórum, a Legjobb Alakítás Díja Várnai Szilárdnak (Fringe Fesztivál).

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

MEDIAWAVE – a szombathelyi szál

A fesztivál fő helyszínén, a Fő téren találkozunk Pusker Péterrel, a MEDIAWAVE zenei koordinátorával. A téma evidens: a győri fényírók jubileumi, huszadik összművészeti fesztiválja, amely péntektől itt, Szombathelyen zajlik majd…

Mediawave 2010: mit hallgassunk meg?

Hamarosan elstartol a 2010-es Mediawave Szombathelyen. Első körben azt néztük meg, milyen széles spektrumot jár be a fesztivál a zenei programok vonatkozásában.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló