Eddig: 1 799 863 / 3 000 000 Ft, 94 támogató. Még4nap.
Légy része az igazságnak!

Ujjé a ligetbe… - Itt van május elseje!

Májeleji hétvégére mit is kívánhatnák, mint sört, virslit, és hozzá napsütötte szabadtéri majálist. Holnaptól indul Szombathelyen a táncos forgataggal dúsított MEDIAWAVE zenei és filmes áradata, úgyhogy otthon ne maradjunk!

Punkviadal az AMD-vel

Az oladi hangárban péntek este (SIC, április 30-án) az 1987-ben alakult punk- formáció, az AMD (Anti Military Demonstration), a magyar hardcore-punk szintér egyik legnagyobb hatású zenekara csap a húrok közé. A banda a nyolcvanas évek végén-kilencvenes évek elején élte fénykorát, később több tagcserén ment át, majd az évtized második felében teljesen felfüggesztette tevékenységét. 2006-ban kezdtek újra koncertezni, új számokat is írtak, melyek minden bizonnyal elhangzanak most is. Kezdés: 20:00. Vendégek: Liberal Youth (Szombathely), Suicidal Pride (Csorna), Jähzorn (Komárom-Győr), Wroongg! (Szombathely).

Majális a mentősökkel

A szabadtéri majálisok sorát indíthatjuk a szombathelyi Vasi Múzeumfaluval, ahol mentősök és vöröskeresztesek ünnepelnek egy napon át. Ezúttal azonban szórakoztatásunkért, és nem a megmentésünkért dolgoznak. A program reggel kilenctől startol, főzőversenyt is hirdetnek, a részletekért pedig kattintson…

Táplánszentkereszti majális – Felvonulással és kertmozival

Sör és virsli nagy mennyiségben, mindezek mellé pedig retró zeneszó, ezt ígérik azoknak, akik szombaton kilátogatnak Táplánszentkeresztre, az ottani majálisra. Helyszín a Jókai Mór Művelődési Ház. A színpadi programok délután négytől indulnak, láthatjuk: a Capito Gitárklubot, az Apáczai Csere János Általános Iskola Freestyle bemutatóját, a Táplánszentkereszti Pink Panther Rock and Rollt, majd a helyi Hip-Hop csoport előadását. Este a Rock and Dili Show koncertezik.

A délután folyamán a Művelődési Ház előtt Nádas Nikoletta és Kustos Kata kézműves foglalkoztatója, valamint Linka Sándor fajátékai várják a bátor gyerkőcöket és szüleiket. 15:30-tól pedig felvonulás indul a COOP bolttól a Művelődési Házig. Táplánszentkereszt apraja-nagyja együtt vonulhat, hogy a jókedv mindenkit egyformán érjen.
20:30-tól az est zárásaként Exkluzív kertmozi vár a Művelődési Ház mögött. Pereg Kevin Tancharoen – Fame (Hírnév, 2009) című mozija. A film megtekintése ingyenes!

Tánc világnapja a Fő téren

Három napig csak a táncról szól minden a város szívében. Itt a részletes program:

Április 30. (péntek)
14.00–17.00: Mazsorett Fesztivál Vas és a környező megyék mazsorett csoportjaival
17.00–19.00 Latin nap szombathelyi versenytánc csoportokkal:
- Kummer Táncegyüttes
- One Step Táncegyüttes
- Rimányi Táncstúdió
- Lorigo TSE
- Savaria TSE

Május 1. (szombat)
10.00–13.00 Modern nap szombathelyi moderntánc csoportokkal:
- Crazy Dancers
- West Dance Tánciskola
- Energy-Dabaston KMSE
- Galaxy Rock and Roll Klub
- WestSide TSE

Május 2. (vasárnap)
15.00–17.00 Néptánc, népzenei nap szombathelyi néptánc csoportokkal:
- Campanella Táncegyüttes
- Szombathelyi Néptáncműhely
- NYME SEK Szökős Néptáncegyüttese
- Gencsapáti Hagyományörző Néptáncegyüttes
- Ungaresca Táncegyüttes és a dr. Pesovár Ernő Alapfokú
Művészetoktatási Intézmény csoportjai
A fellépőket a Boglya Népzenei Együttes kíséri.

Sárvári Majális és az Európa és a Civil Szervezetek Napja

A sárvári városi majálison mesejátékoktól táncos és zenés műsorokon át a blues-koncertig mindenféle programmal találkozhatunk. A helyszín a Nádasdy-vár udvara lesz, kezdés 10 óra. A művelődési központ szervezésében a délelőtt gyermekszínházzal indul, kora délutántól színpadi kulturális műsorok egészítik ki az eseményeket, amelyek a résztvevő civil szervezetek programjából tevődnek össze. A fellépők között lesz: Hindi Fatima, a Backline együttes, a Cserga és barátai Blues Rock Band.

MEDIAWAVE 2010.

A fényírók fesztiváljának hétvégi programözönéből szemezgetni is kár, kedvcsinálónak azonban következzék egy kis ízelítő. Péntek este a szombathelyi Fő téren a latin muzsikáé a főszerep, fellép a portugál afro-beat/reagget játszó TERRAKOTA és a Costa Ricából érkező SONÁMBULO, akik a fesztiválon adnak először Európában konceretet!

A szombati nap talán legizgalmasabb programja a THANKS JIMI NAP, világhírű fellépőkkel: a tavalyi Thanks Jimi Nap vezérgitárosa, STEVIE SALAS (www.steviesalas.com) ezúttal a Rolling Stones elsőszámú vokalistájával, Bernard Fowlerrel (20 éve együtt a Stones-sal minden turnén és lemezen) illetve a Pearl Jam egykori dobosával Dave Abbruzzese-vel érkezik.

Vasárnap a népzene jegyében telik: a műsorban a Kárpát-medencei és a rokon népek zenéinek és táncainak találkozása (altaji, török, csuvas). Fellép Berecz András és altáji és kurd népzenészek. Kezdetét veszi a nemzetközi filmfesztivál is, speciális filmprogrammal a Savaria moziban és a Nyugat-Magyarország Egyetem D épületének előadójában (20 év legjobb MEDIAWAVE filmjei).

És megkezdődik, majd 9 napig folyamatosan működik a PASSPORT CONTROL elnevezésű nemzetközi ifjúsági művészeti műhely-sorozat filmes, fotós, VJ, zenei és kritikaíró szekciója. A műhelymunkákkal kapcsolatos nyilvános és szakmai események kötik össze a Szombathelyen megrendezésre kerülő két hétvégét.

A részletek itt átböngészhetik…

Magam asszonya vagyok: monodráma 35 szereppel

Várnai Szilárd Tolerancia-díjas előadását (rendezte: Czeizel Gábor) Szombathelyen az MMIK színháztermében, máj. 3-án 19 órától láthatjuk. Jegyár: 1500 Ft, kedvezményesen a Mediawave jeggyel rendelkezőknek: 1000 Ft.
Díjak: Legjobb Alternatív Előadás (2006), „Tolerancia-Díj”: Európai Kultúrfórum, a Legjobb Alakítás Díja Várnai Szilárdnak (Fringe Fesztivál).

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

MEDIAWAVE – a szombathelyi szál

A fesztivál fő helyszínén, a Fő téren találkozunk Pusker Péterrel, a MEDIAWAVE zenei koordinátorával. A téma evidens: a győri fényírók jubileumi, huszadik összművészeti fesztiválja, amely péntektől itt, Szombathelyen zajlik majd…

Mediawave 2010: mit hallgassunk meg?

Hamarosan elstartol a 2010-es Mediawave Szombathelyen. Első körben azt néztük meg, milyen széles spektrumot jár be a fesztivál a zenei programok vonatkozásában.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló