Savaria tavaszi fényírós karneválja - zene-dömpinggel

A fényírók fesztiválját a napokban csúcsra járatják. Szombat estig még versengenek a filmek. Jön a Fókatelep, és Isztanbul kultikus oriental dub zenekara, a BABA ZULA...

Grencsó az örmény Deti Picassoval koncertezik

A csütörtöki zenei kínálatból, ha sietünk, még elcsíphetjük Franca Masut, az észak-szardíniai halászfaluból származó olasz etno énekesnőt. Az ismertető szerint: „Zenei világa mélyen lehorgonyzott a Földközi-tenger ezeréves ősi kultúrájánál, a mediterrán hagyomány szeretete árad dalaiból, melyeket szülőfalujára jellemző dialektusban tolmácsol a közönségnek.”
Kilenctől szintén a Bartók Teremben Grencsó István Moszkva egyik legpörgősebb és legeredetibb zenekarával, az örmény Deti Picassoval koncertezik. A csapat ezúttal vadonatúj anyaggal, és teljesen új oldaláról mutatkozik be. Ezen az estén a magyar avantgard jazz kiemelkedő alakjával, a kőszegi textilüzem egykori munkásával, Grencsó Istvánnal lép fel közösen.
Fél tizenegytől a Zsinagóga udvarán MEDIAWAVE AKUSZTIKUS ETHNO WORKSHOP zárókoncertje vár, Ferenczi György (ének, szájharmonika) és Tintér Gabriella ( ének) irányításával.

Pénteki csúcsok a Mediawave-en: Gil Scott-Heron és az Anima

A fiatalos és kortalan vonalak jegyében péntek délutántól szombathelyi zenekarok is bemutatkoznak a Mediawave-en: 17 órától a szombathelyi VOLER MOUCHE-ra hangolódhatunk, majd Ladi6 (Karoline Tamati), Új-Zéland első számú MC énekesnője, Gil Scott-Heron tavaszi európai turnéjának állandó kísérője lép a színpadra. Este nyolctól pedig az ANIMA SOUND SYSTEM is különleges, erre az alkalomra készült produkcióját hallgathatjuk a Fő téren.
A hétvége legnagyobb attrakciója a rap zene ősatyjának tartott legendás soul énekes, GIL SCOTT-HERON koncertje lesz. Ha az égiek is úgy akarják, a hatvanegy éves rap-legenda magyarországi megújulásának lehetünk elsőként szem- és fültanúi, a május 7-i szombathelyi Fő téri koncerten, este fél tíztől.

Road-koncert Szombathelyen (SIC, máj. 7)

Május 7-én, pénteken ismét Szombathelyre érkezik napjaink egyik legnépszerűbb rockegyüttese, a Road. A bandát alig egy hónapja választották meg az év zenekarának a X. Arany Nyíl rock gálán, ráadásként Molnár Mátét az év basszusgitárosának szavazta meg a közönség. Nemrég jelent meg az ötödik születésnapot megünneplő Heves megye lordjai című dvd is, tehát a fiúk körül zajlanak az események, a SIC deszkáin is minden bizonnyal egy pörgő, lendületes rock&road showt mutat be a zenekar. A hangulat megalapozásáról két egyre népszerűbb banda, a Holtidő és a Problems gondoskodik.

Mediawave szombati zenei merítése: Baba Zula és a Fókatelep

A szombati Fő téri színpadi program délután négytől az APNOE-nal indul. A zenekar magyar népzenei alapokon nyugvó fúziós zenét játszik. Őket követi fél hattól a Fókatelep, majd a roots reggae-dub stílust játszó fiatal ausztriai zenekar, a NAKED VIBRATIONS (akik szombat este fél kilenctől koncerteznek.) Róluk írták: "A Naked Vibration a mi közegünk, de nyitott más művészek, művészetek és kultúrák felé is – állandó mozgásban van, hogy minél többféleképpen fejezhessük ki önmagunkat. A béke és szeretet üzenetét hordozza. Szeretnék megszabadítani az embereket a tulajdon terhétől: az egyetlen út a boldogsághoz önmagunkban rejlik."
Isztanbul kultikus oriental dub zenekara, a BABA ZULA hastáncosnővel érkezik.

Dolhai Attila az MSH arénában

Az énekes élőzenés kísérettel lép a szombathelyi MSH arénájának színpadára. A helyi közönség Dolhai Attilát a tavaly tavasszal az Oltári Srácokban, ősszel egy musical-gála résztvevőjeként láthatta, és most itt a várva várt önálló koncert. A közel két órás műsorban hallhatók lesznek musical dalok, saját szerzemények, hazai és külföldi feldolgozások. Kezdés péntek 19.00 órától.

Angyali Töredék: Hindi Fatima koncertje

A sárvári születésű, egzotikus szépségű, csodálatos hangú énekesnő Szombathelyen az MMIK színpadán május 8-án este héttől mutatkozik be.

Győzelem napja jobbos kötődésű zenekarokkal

A sárvári Nádasdy-várban szombat este hattól a Lord, a Kormorán, Varga Miklós ünneplik a győzelem napját. A program május 8-án 18 órakor kezdődik a Nádasdy-vár udvarán. A belépés ingyenes.

Szimfonikus Színház – új sorozat a Bartók Teremben

A Weöres Sándor Színház és a Savaria Szimfonikus Zenekar még ősszel elhatározta, hogy több közös programmal lepi meg a közönséget. S íme: a decemberi kakaókoncertek után május 12-én a Bartók Teremben útjára indul az a változó tematikájú sorozat, ahol negyven perc zene és harminc perc próza váltja egymást.
A sorozat első előadása a „Megrendelésre születtek…” címet viseli, ötletét pedig az a talán sokak számára kevésbé ismert tény adta, hogy a zeneirodalomban és a szépirodalomban egyaránt létezik számtalan olyan zseniális, sokat hallott mű, ami felszólításra, kérésre vagy épp megrendelésre született. Persze ez a művek értékéből semmit sem von le, ebből az új aspektusból való megismerésük pedig csak külön örömet jelenthet a hallgatóságnak.
Közreműködnek: a Savaria Szimfonikus Zenekar és a Weöres Sándor Színház színművészei. Műsor: Händel: Messiás-nyitány, Mozart: Varázsfuvola-nyitány, Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány, Dohnányi: Szimfonikus percek,1. és 5. tétel, Kortárs magyar mű. Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor, Arany János, Vörösmarty Mihály, Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Radnóti Miklós, József Attila verseit elmondja: Jordán Tamás, Németh Judit, Szerémi Zoltán, Trokán Péter és Vlahovics Edit. (Belépő: 1800 Ft)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Egyévesen a betonkeverő hangjára táncikáltam - interjú Prieger Fannival

Rohamtempóban készülnek a friss Anima Sound System dalok. Elmentünk kémkedni, lefotóztuk a munkálatokat, és ha már ott voltunk, kifaggattuk az újdonsült énekesnőt - pláne, hogy pénteken Szombathelyen lépnek fel.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló