Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

4 strandot be kellett zárni a Velencei-tónál

Valami gond van a vízzel, de elég szűkszavú a hivatal.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának hatósági vízmintái négy velencei-tavi strand esetében határérték túllépéseket mutatnak, ezért bezárták az alábbi fürdőhelyeket.

 • Drótszamár Park és Kemping Strand
 • Velence Resort & Spa
 • Agárd Napsugár Strand
 • Gárdony Tini Strand
 • Hogy pontosan mit is találtak a vízben, azt nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy mindaddig zárva maradnak, amíg két egymást követő negatív mintaeredmény nem lesz.

  A kormányhivatal bejelentésének bizonyára sokan nem örülnek, különösen nem egy szép nyári hétvégén.

  BZ

  Időközben a Napsugár Strandot üzemeltető Gárdonyi Városüzemeltetési Kft. megjelentetett egy közleményt , amelyben ez áll:

  "Az egyértelműen emberi eredetű szennyeződés a hét végi esőzések folytán mosódhatott a tóba és lépte túl a szigorú határértéket. Ugyan a strandot a határozat értelmében be kell zárnunk néhány napra, aggodalomra semmi ok, hamarosan a kezünkben lesznek a bezárást feloldó vízminta eredmények és újult erővel várhatunk mindenkit!!"

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hírek

  Tovább az oldalra