Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

50 ezer álláskereső tűnt el a semmiben

Van egy kis ellentmondás a számok között.

A KSH csütörtökön tette közzé szeptemberi adatait, miszerint augusztushoz képest 32 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma. Ezzel szemben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában is július óta csökken a regisztrált álláskeresők száma, augusztusban még 344 ezer nyilvántartott munkanélküli volt, majd szeptemberre 323 ezerre csökkent le a számuk - hívta fel a figyelmet a hvg.hu.

A lap szerint, ha pusztán a számokkal kalkulálunk, akkor ez azt is jelentheti, hogy a 32 ezerrel kevesebb foglalkoztatott az álláskeresők számát gyarapította, elvileg tehát éppen ennyivel kellene több álláskeresőnek lennie szeptemberben. A nyilvántartásban az NFSZ adatbázisában viszont 21 ezerrel kevesebb fő szerepel. Ez alapján tehát most 50 ezer ember eltűnt a szemünk elől.

A lap hozzáteszi, hogy persze a folyamatos fluktuációval is számolni kell, így nehéz teljesen valós képet kapni arról, hogy vajon hova tűntek el az álláskeresők nyilvántartásából kikerülők, de a KSH foglalkoztatásról szóló adatai egy cseppet sem biztatók. Végül azt is megjegyzik, hogy az NFSZ már közölte az októberi adatait is, melyek szerint szeptemberhez képest megint csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma, ezúttal 17 ezer fővel.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra