Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hol landol a "kínai" reptér?

Egyelőre csak találgatások vannak azzal kapcsolatban, hogy Mezőkövesden vagy Vas megyében épül meg a "kínai" repülőtér.

Bana Tibor a Jobbik Vas megyei elnöke a fejlesztéssel kapcsolatban azt kérdezte hétfőn a Parlamentben: megvalósul-e a Vát és Porpác térségébe tervezett reptéri beruházás? Egyelőre ugyanis csak találgatások vannak azzal kapcsolatban, hogy Mezőkövesden vagy Vas megyében épül meg a "kínai" repülőtér. Sajtóértesülések szerint a kormány Mezőkövesdre vinné a több mint 100 milliárdos beruházást, amely közvetlenül több száz, közvetve több ezer munkahelyet eredményezhetne.

A Vas megyeiek nem kapnak tájékoztatást arról, hol akadt el a beruházás - jegyezte meg Bana Tibor. Cséfalvay Zoltán államtitkár válaszában hangsúlyozta: a kormányváltás óta folyamatosan tárgyalnak az érintettekkel. Az egyeztetések előrehaladottak, eszerint egy kínai cég közreműködne a kivitelezésben, de a finanszírozásban már nem szándékozik részt venni. Amíg a kínai fél részéről fennállnak a kérdések, addig nem lehet továbblépni - fűzte hozzá az államtitkár.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Szombaton eldől, lesz-e repterünk

Újra terítéken a Vát-Porpác reptér ügye, ám ezúttal Kína miniszterelnöke vette fel a történet fonalát. A 100 milliárd forintos beruházás fölött szombaton kimondhatják az Áment.

Megépül a vát-porpáci repülőtér?

A Fidesz és a debreceniek szerint igen, a miniszter szerint talán. Fellegi Tamás azt mondja, még nincs végleges helyszín.

Közélet

Tovább az oldalra