M86: Megnéztük, tényleg épül

Ahogy ma már beszámoltunk róla, újra a munkagépeké a Stonehenge-nek csúfolt rondaság.

A mai közlemény Épül a Savaria Stonehengeből a gyorsforgalmi út 2012. August 07. 10:45 landolása után rögvest autóba pattantunk, hogy megnézzük, mi a helyzet kedvenc szappanoperánkkal, vajon mit hozott az új évad.

Újra épül az M86-os gyorsforgalmi út
Végre...
Bonyhádi Zoltán

Markolók, úthengerek, illetve egyéb munkagépek jelentek meg két év kihagyás után a leendő M86-os Zanat melletti szakaszán. Úgy néz ki, egyelőre csak itt, de talán szeptemberben a vépi "műemléket" is kigyomlálják majd. Nem mondjuk, hogy kár érte, pedig lassan már kezdett hasonlítani Virágok nőnek a 86-os főút helyén 2012. June 29. 14:13 az arborétumra.

Újra épül az M86-os gyorsforgalmi út
Vépnél még mindig a természet az úr
Bonyhádi Zoltán

Újra kikerültek a veszélyt jelző, és sebességkorlátozó táblák is a 86-osra. A közlekedők egy része még nem igazán akarja észrevenni, de úgy tudjuk, ma is volt a környéken trafis ellenőrzés.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. sajtóközleménye

A nyílt közbeszerzési pályázat nyertese, a legalacsonyabb árat benyújtó Szombathely MK 86 Konzorcium a napokban megkezdte a Szombathely-Vát közti szakasz újbóli építését. A felújított, négysávosra kibővített szakaszt várhatóan 2014 év közepén adják át a forgalomnak.

A Szombathely-Vát szakasz kivitelezése a vállalkozó pénzügyi problémái miatt 2010 októberében leállt. Az eredményes nyílt közbeszerzést követően a nyertes konzorcium a munkaterületet átvette, az építés megkezdéséhez szükséges adminisztrációs szerződéses feltételeket teljesítette, így folytatódhatott a korábban már megkezdett beruházás. A kivitelező kitűzte a munkaterület határait, az útépítéshez, és a terelőúthoz szükséges geodéziai pontokat, valamint elkészítette, és engedélyeztette a terelőúthoz szükséges terveket. Augusztus második, illetve szeptember első felében kezdődik a bozót, és cserjeirtás, humuszleszedés, töltésépítés, valamint a műtárgyak szerkezetépítése.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: Szombathely és Vát között 6,2 kilométeren új nyomvonalon, 3 kilométeren pedig melléépítéssel kétszer két sávos főutat alakítanak ki. A 9,2 kilométer hosszú útszakasz gyorsforgalmi paraméterekkel épül meg. A Győr és Szombathely közé tervezett új, kétszer két sávos gyorsforgalmi közlekedési csatorna megvalósításával a Győr-Moson-Sopron megye kelet–nyugati tengelyét alkotó 85. számú főút, valamint az észak–déli tengelyt alkotó 86. számú főút forgalma lakott területen kívül lesz vezethető. A beruházás megvalósításával így a közlekedési csatorna erős forgalma nem károsítja a környezetet, nem zavarja az ott élőket, és a közlekedés is biztonságosabbá válik.

Az útépítés hálózati szempontból kiemelt jelentőségű, kedvező hatása átnyúlik a szomszédos kistérségekre is: közös turisztikai fejlesztések indítását, a gazdaság élénkülését eredményezheti. A térség főútjainak számító és a beruházás által érintett 85. és 86. számú úton jelenleg naponta átlagosan több mint 12 ezer jármű közlekedik, a tranzitforgalom által súlyosan terhelt Csornán pedig naponta több mint 23 ezer gépjármű hajt át.

A konzorcium vezetője a Magyar Aszfalt Kft., a szerződéses összeg nettó: 7.037.138.861.- Ft.
A projekt az Új Széchenyi Terv részeként a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében valósul meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet