Megnyílt Berlinben a világ legnagyobb elektronikai kiállítása

Megnyitották a nagyközönség előtt a szórakoztató és háztartási elektronika világszerte legjelentősebb kiállítását és vásárát, az IFA-t pénteken Berlinben. Az idei, 52. vásáron több mint 40 országból összesen 1439 kiállító mutatja be újdonságait. A kiállítási terület minden korábbinál nagyobb, 142 200 négyzetméter, és csak azért nem még kiterjedtebb, mint nincsen több hely a berlini vásárvárosban. Ugyancsak rekordot dönthet a vásáron megkötött szerződések összértéke, a szervezők várakozása szerint a szakmai napokkal együtt nyolcnapos, szeptember 5-én véget érő rendezvényen 3,7 milliárd euró értékben kötnek üzleteket.

Az első IFA-t 1924-ben, a rádiózás hőskorában rendezték, innen származik a vásár eredeti neve: nemzetközi rádiózási kiállítás (Internationale Funkausstellung). Öt éve azonban már nemcsak szórakoztatóelektronikai fejlesztéseket mutatnak be, hanem háztartási gépeket is, a rendezvény neve ezért már csak egyszerűen IFA.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek