Nem jár a "villanypózna pénz"

Szerdán a Legfelsőbb Bíróság jóváhagyta a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság ítéletét, így az Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. nem fizet díjat a Vas megyei Kemenesmihályfa közterületén álló 309 villanypózna után. Mint közismert, Kemenesmihályfa önkormányzata 1999 év végén úgy döntött, hogy kötelezi az ÉDÁSZ-t díjfizetésre, ám az áramszolgáltató ezzel nem értett egyet. A település önkormányzata bíróságra vitte az ügyet, és így elkezdődött a precedens értékü pózna ügy. Első fokon még jóváhagyták, ám a másodfokon, és most a Legfelsőbb Bíróságon is elutasították a falu követelést. A döntést azzal indokolta a Bíróság, hogy 2000-ben az Alkotmánybíróság által hozott határozat, ami kimondja, az áramszolgáltatóknak fizetniük kell a póznák után, nem visszamenőleges hatályú.(West Press)
Szerdán a Legfelsőbb Bíróság jóváhagyta a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság ítéletét, így az Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. nem fizet díjat a Vas megyei Kemenesmihályfa közterületén álló 309 villanypózna után.Mint közismert, Kemenesmihályfa önkormányzata 1999 év végén úgy döntött, hogy kötelezi az ÉDÁSZ-t díjfizetésre, ám az áramszolgáltató ezzel nem értett egyet. A település önkormányzata bíróságra vitte az ügyet, és így elkezdődött a precedens értékü pózna ügy. Első fokon még jóváhagyták, ám a másodfokon, és most a Legfelsőbb Bíróságon is elutasították a falu követelést. A döntést azzal indokolta a Bíróság, hogy 2000-ben az Alkotmánybíróság által hozott határozat, ami kimondja, az áramszolgáltatóknak fizetniük kell a póznák után, nem visszamenőleges hatályú.(West Press)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek