7 konyhatrükk, ami után nem fogja érteni, hogyan élhetett eddig nélkülük

Szörnyű felismerés, de vannak dolgok, amiket eddig rosszul csináltunk. Na jó, nem rosszul, de lehet jobban is. Sőt, elképesztően.

1. Fokhagymapucolás tíz másodperc alatt

Legyen két, lehetőleg egyforma méretű tálunk. Ennél több nem kell! Mármint a fokhagymán kívül. Azt, miután darabjaira törtük egy mozdulattal, bele kell raknunk az egyik tálba, a másikat fordítva rá, majd úgy megrázni, mint ahogy egy pénzügyi elszámoltatás gondolata tenné azt Rogán Antallal.

2. A tojássárgája és tojásfehérje különválasztásának legkúlabb módja

Hihetetlen, mire képes egy szál műanyagpalack meg a benne manuálisan előidézett szívóhatás. Szemfényvesztésről szó sincs!

3. Hogyan ne legyen ragacsos izé a rizsből?

Aki eddig úgy főzött rizst, hogy fedő nélkül kavargatta azt, az sürgősen felejtse el ezt a technikát. Ahogy az alábbi videóban is elhangzik, ezzel a művelettel csak felszabadítjuk a glutént, vagy ha úgy tetszik, "összetörjük" a rizst, ezért lesz belőle egy nyákos tömb. Pedig a titok nem titok: simán csak rá kell helyezni a fedőt, amikor épp felforrt a vízben, aztán levenni a hőt a legkisebbre a tűzhelyen. Húsz perc múlva úgy pereg a rizsünk, hogy öröm nézni!

4. Koktélparadicsomok félbevágása? Figyuka!

Minél kisebb a felvágandó zöldség, annál nagyobb veszélyben vannak az ujjaink, plusz jelentős időveszteség is ér minket, hiszen nagyon óvatosak vagyunk. A koktélparinál kisebb, gömb alakú termény meg nemigen létezik. De miért kockáztassuk a vérzést, és miért óvatoskodjunk, ha biztonságban is kettévághatunk egyszerre egy csomót?

5. Nincs több sírás hagymaaprítás közben

Kicsit a hűtőben tárolni, esetleg 30 másodpercre jeges, vagy éppen forró vízben megúsztatni a vöröshagymát: igen, átalakítja kicsit a kémiáját, így nem hullatunk majd könnyeket, de átalakítja a textúráját is. Ha ezt nem akarjuk, akkor inkább fogjunk egy szelet kenyeret, tömjük a szánkba, és majszolás közben vágjunk. Voálá, nincs bőgés!

6. Gyümölcsöt a héjától? Khérlek.

Álmomban nem gondoltam volna, hogy egy pohár kell csak hozzá. Vigyázzunk persze, csak bizonyos terményeknél működik, mint a kivi vagy a mangó, diót azért ne így pucoljunk!

7. A világ leggyorsabb almahámozása

Végül mutatnánk egy módszert, amit ha szóban mesélnénk el, mindenki hátrahőkölne és lebarbározna, ezért is mutatjuk videón. Vigyázat: rendkívüli elővigyázatosság szükségeltetik hozzá, továbbá vegyék figyelembe, hogy a képkockákon egy profi serénykedik, de a legjobb, ha inkább ki sem próbálják otthon, gyerekeiknek pedig végképp nem mutogassák. Halkan persze össze lehet súgni: aztarohadt .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód