Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

7 szírt próbált átcsempészni a magyar-osztrák határon

Karakónál megállították és végül letartóztatták a román férfit.

A Szombathelyi Járásbíróság vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt egy hónapra elrendelte egy román férfi letartóztatását – áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.

A gyanúsított 2021. július 23-án ismeretlen személy megbízásából 7 fő, magát szír állampolgárnak valló személynek – akik a szerb-magyar határon jogellenesen, a határzáron átmászva léptek be Magyarország területére – segítséget nyújtott a magyar-osztrák államhatár szintén jogellenes átlépéséhez. Ennek során a gyanúsított az általa vezetett Audi A4 típusú személygépkocsival az 55-ös úton, Mórahalom közelében felvette a szír állampolgárokat és tudva arról, hogy a magyar-osztrák államhatárt meg nem engedett módon kívánják átlépni, őket a nyugati határ közelébe szállította.

A gyanúsított által vezetett gépjárművet a Celldömölki Rendőrkapitányság járőrei 2021. július 23-án 18 óra körül a 8-as főút 112-es km-szelvényénél, Karakó térségében közúti ellenőrzés alá vonták, amelynek során a gépjármű utasterében és csomagtartójában 7 fő, Magyarország területére szóló, érvényes úti okmánnyal és magyarországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkező személyt, köztük egy lány kisgyermeket találtak. A gyanúsított a külföldi honosságú személyek osztrák határhoz történő szállítását 150 euro ellenében vállalta, amelyet még nem kapott meg.

A végzést tudomásul vették, így az végleges.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra