Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

800 kiló szalmonellás csirkemáj érkezett Magyarországra

Két magyar kereskedőhöz jutott el.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A litván hatóság tett bejelentést az európai uniós riasztási rendszeren (RASFF) keresztül, amikor egy lengyel fagyasztott csirkecomb szállítmányban szalmonellát mutattak ki. A gyártó termékei közül a fagyasztott csirkemájra is kiterjesztették a riasztást, amelyből 800 kilogramm hazánkba is érkezett – írja a Magyar Nemzet.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A lapnak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (Nébih) elmondta, az uniós riasztási rendszeren keresztül idén már 112 bejelentés érkezett a tagállamok részéről lengyel eredetű baromfihús szalmonellafertőzöttsége miatt. Ezek közül hazánk négy esetben volt érintett: három élelmiszer és egy állateledel alapanyagában volt jelen a baktérium.

A jelenlegi esetben két magyar kereskedőhöz is jutott a fertőzött csirkemájból. A bejelentést követően a Nébih azonnal megtette a szükséges lépéseket.A litván hatóság tett bejelentést az európai uniós riasztási rendszeren (RASFF) keresztül, amikor egy lengyel fagyasztott csirkecomb szállítmányban szalmonellát mutattak ki. A gyártó termékei közül a fagyasztott csirkemájra is kiterjesztették a riasztást, amelyből 800 kilogramm hazánkba is érkezett – írja a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés