80 ezer forintos bírságot kapott a diák, aki a Néprajzi Múzeumban elkordonozott kép miatt tiltakozott

De mint mondta, nem fogadja el a büntetést, és bíróság elé viszik az ügyet.

Nyolcvanezer forintra bírságolta a rendőrség Perlaki-Borsos Noelt, az Egységes Diákfront (EDF) elnökségi tagját, aki másfél hete a társaival akciózott a Néprajzi Múzeumban, ahol az intézmény vezetői elkordonoztak egy melegeket ábrázoló fotót - derült ki azon a sajtótájékoztatón, melyet a szervezet tartott és a 444.hu számolt be róla.

Az EDF ugyanis egy performansszal tiltakozott a magyar származású brazil fotóművész és aktivista, Claudia Andujar egy meleg párt ábrázoló képének elkerítése ellen. „A művészet mindenkié?” feliratú táblákat tartottak fel, a 18 év alattiak pedig a kordonon kívül maradva tartották a saját lapjaikat, amin az állt, „Az enyém nem”.

Ezt követően a rendőrség a múzeum előtt igazoltatta a fiatalokat. Perlaki-Borsos Noel ellen szabálysértési eljárást indítottak, mert úgy ítélték meg, hogy az akció nem bejelentett demonstráció volt.

A sajtótájékoztatón aztán elhangzott, hogy Perlaki-Borsos nem fogadja el a büntetést, és bíróság elé viszik az ügyet. Az is kiderült, hogy jelenleg több mint 40 diák ellen folyik eljárás, többségükkel szemben a Karmelitánál tartott tavaszi kordonbontások miatt. Perlaki-Borsos Noel erről úgy vélekedett, hogy "ez egyértelműen a félelemkeltés eszköze".

Végül az is elhangzott, hogy az EDF kétezer plakátot fog kiragasztani Budapesten és néhány vidéki város közterületein, amelyeken a múzeumban elkordonozott fotó lesz látható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet