Aki teheti, kerülje el a 86-os körmendi szakaszát

Öt lámpa irányítja a forgalmat és hosszú sorok várnak az átjutásra.

Javában folynak a 86-os főúton az útfelújítási, sávkiépítési munkálatok 86-os főút: átadták, most tovább építik 2014. April 28. 16:03 , ami azzal is jár, hogy aki Szombathelyről Körmenden át Zalalövő felé tart, a rengeteg sebességkorlátozás mellett legalább öt helyen találkozhat jelzőlámpás forgalomirányítással.

Lendvai Emil

Vagyis, a megszüntetett Zalaháshágy-Szőce vasútállomásig öt helyen kell alkalmanként több percet várakozni a zöld jelzésre. Különösen a hegyaljai Szarvas Csárda előtti szakaszon kritikus a helyzet, ahol a főúton és a Körmendről kivezető mellékúton a lámpa miatt feltorlódott kocsisorok találkoznak, s próbálnak továbbhaladni. Itt, akik az utóbbi sorban várakoznak a 86-osra történő becsatlakozásra, bizony felköthetik azt a bizonyos alsót.

Lendvai Emil

A helyzetet tovább rontja, hogy a nagy tranzitforgalom miatt kamionok hosszú sorával kell számolnia annak, aki ezen az útvonalon közlekedik. Mindent összevetve akár fél órával is hosszabb lehet a menetidő, mint a tervezett. Azt javasoljuk, hogy aki Zalaegerszegre tart, az inkább Vasvár felé tegye, aki pedig Zalalövő, Rédics felé veszi útját, az Csákánydoroszlón át kerüljön. Időben, de talán még üzemanyagban is megéri. A kőfelverődések elkerüléséről már nem is beszélve.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

86-os főút: átadták, most tovább építik

Befejezik az Egyházasrádóc és Körmend közti szakaszt, amit egyszer már felavattak.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet