Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leállt a 86-os főút építése – A kivitelezőnek elfogyott a pénze

Lehet, hogy új közbeszerzés eljárást kell kiírni, ami a munka csúszását jelentené – válaszolta az illetékes államtitkár Ipkovich György parlamentben feltett kérdésére.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért állították le a 86-os főút építését? – kérdezte az országgyűlésben ma délután Ipkovich György a nemzetgazdasági minisztérium illetékesét. Az MSZP-s országgyűlési képviselő kijelentette, a hosszú előkészítő munka után elindult építkezés a Nyugat-Dunántúl legfontosabb közlekedés fejlesztése. A múlt héten azonban a Vát és Szombathely között szakaszon leállt az építkezés, ami – Ipkovich szerint – nem történhetett volna meg a megrendelő, azaz a magyar állam utasítása nélkül.

Két megoldási lehetőség

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A kérdésre Fónagy János államtitkár válaszolt. Mint mondta, nem a kormány állíttatta le a munkát, a fővállalkozó küzd anyagi gondokkal. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a munka leállása csak a Vát és Szombathely közti szakaszt érinti. A munkát irányító NIF Zrt. már dolgozik azon, hogy milyen pótlékokat rójanak ki a cégre és felmerült az is, hogy szerződést bontsanak a fővállalkozóval.

Fónagy kijelentette, két megoldást lehetséges, az egyik, hogy az építésre létrejött konzorciumban lévő másik cég folytatja a munkát. Ha ez nem megy, akkor új közbeszerzési eljárást kell kiírni, ezzel viszont csúszik a befejezés határideje. Hozzátette, a kormánynak is szándéka, hogy minél előbb elkészüljön az új, gyorsforgalmi út. Mégpedig a lehető legkisebb késedelemmel és az előre tervezett pénzügyi kereten belül.

Minél gyorsabban és minél olcsóbban…

Ipkovich válaszában kifejtette, a választási kampányban minden párt megígérte a gyorsforgalmi, négysávos 86-os főutat, ezért is furcsa, hogy nem sokkal a választások után leáll a munka. Arra kérte a kormányt, tegyenek meg mindent, hogy az előre meghatározott határidőre, vagyis 2011 őszére elkészüljön a Vát és Szombathely közti szakasz.

Az államtitkár ezt meg is ígérte, mondván, a kormánynak sem érdeke, hogy csússzon az építkezés. Az viszont igen, hogy a költségek ne lépjék túl az előre meghatározott keretet, és a lehető legkisebb időveszteséggel készüljön el a szakasz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Vége a ciklusnak, de nincs kész a 86-os főút

Ipkovich György szerint sikeres az út felújítása, de ma már óvatosabban fogalmazna. Négy évvel ezelőtti ígéretére emlékeztettük Szombathely polgármesterét, a 86-os főút miniszteri biztosát.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés