Kitalálja, ki az a szombathelyi lány, aki világhírű cirkuszban lép fel, de a Borussia Dortmundnak is tart edzést?

A világutazó kötélugró, Bánhegyi Adrienn ezúttal a SEK-ben tartott egy rövid, de annál pörgősebb bemutatót egy kis élménybeszámolóval fűszerezve.

Mi meg egyáltalán nem erre számítottunk. Mert valljuk be az elég szárazan hangzik, hogy a Vasi Diák Közösségi Szolgálat és (nagyon hosszú név következik) Közép- Kelet Európai Rekreációs Társaság Szombathelyi csoportja ezentúl együtt fog működni és itt is tölthetik a középiskolások az érettségi előtti kötelező önkéntes munkát.

UGRÓSHOW - Bánhegyi Adrienn élménybeszámolóval egybekötött bemutatója
Bánhegyi Adrienn
Vágvölgyi Bálint

Azonban a sportos tanszéken dolgozóknak támadt egy szuper ötlete, amivel garantáltan elkapták a diákok figyelemfaktorát. Meghívták Bánhegyi Adriennt, aki olyan bájosan és színesen mesélt sportkarrierjéről, hogy még mi is kedvet kapnánk hozzá, hogy a rekreációs társaságnál önkénteskedjünk, ha érettségire készülnénk.

Cuki kiscsajszik - utánpótlásból nincs hiány - és egy világvándor lány

A Szombathelyi Kötélugró Klub villámlábú csajszijai felpörgették egy kicsit a hangulatot, majd Adrienn élménybeszámolója következett, Prágától, Cipruson át, egészen Ausztráliáig.

Prágában ugyanis, amellett, hogy megtanult csehül, pedagógusként dolgozott, ami nem meglepő, hiszen testnevelés-angol diplomája van. Ezen kívül elvégzett

minden képzést, ami fitnesszel kapcsolatos

.
UGRÓSHOW - Bánhegyi Adrienn élménybeszámolóval egybekötött bemutatója
Villámlábú kiscsajok
Vágvölgyi Bálint

Aztán, dolgozott Cipruson, mint sportanimátor, kéziseket edzett, kötélugróként eljutott Ausztráliába, de még a rioi karneválra is testvérével, Katával. Ugyanis a foci vb idején Adri és Kata Brazíliában forgattak egy kötélugrós kisfilmet, jellemző, jól felismerhető brazil helyszíneken.

Ez feltűnt egy szambaiskolának is, így ők lettek a felvezető szám a karnevál idején. A kötél Sao Paoloba is elvitte őket, azonban a legérdekesebb:

a tündéri Adrienn a Circus du Soleilben

Magyar fordításban a

Nap Cirkusza

igazán érdekes hely: színház és cirkusz egyben. Szó szerint utazó város, minden és mindenki megtalálható itt, ami egy színházra vagy egy cirkuszra jellemző: öltöztetők, sminkesek, fodrászok, edzők, masszőrök.

Ebben a színes forgatagban, utazó városban, dolgozik Adrienn és testvére Kata már évek óta.

Számomra az volt a legmeglepőbb, hogy színészkednem kellett. El kellett játszani például, kiskirályt, tündért vagy halat. Egy egész napos válogatás után választottak ki bennünket, hatvan jelentkezőből végül tizenötöt.

- meséli Adrienn

UGRÓSHOW - Bánhegyi Adrienn élménybeszámolóval egybekötött bemutatója
UGRÓSHOW - Bánhegyi Adrienn élménybeszámolóval egybekötött bemutatója
Vágvölgyi Bálint

Az állati mozgások azért is nagyon fontosak, mert ez az egyetlen cirkusz, ami nem dolgozik állatokkal, így az artistáknak kell megjeleníteni őket. A testvéremmel nem ugyanabban a műsorban vagyunk, ők utaznak városról városra, mi egy adott helyen játszunk többet. Érdekesség, hogy tizenkét óra alatt építik fel az ő sátrukat, világítással, hanggal együtt. Ez a mi műsorszámunk esetében több mint egy hét.

- mondja Adri, majd azzal zárja, hogy még Amerikába és Kanadába is eljutottak a cirkusszal.

Mi pedig, azzal, hogy aki szereit a sportot, mindenképp próbálja meg eltölteni önkéntes munkáját a rekreációs társaságnál, hogy talán egyszer majd a Borussia Dortmund focistáinak tarthasson edzést, mint Adrienn. A kötélugrást ugyanis gyakran ajánlják más sportágak képviselőinek is, mert fejleszti az állóképességet.

UGRÓSHOW - Bánhegyi Adrienn élménybeszámolóval egybekötött bemutatója
Reméljük, sok középiskolás kedvet kapott
Vágvölgyi Bálint
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Percekig állva tapsolták a szombathelyi lányt a német RTL tehetségkutatójában

Megkerestük Bánhegyi Adriennt, meséljen kicsit az élményről.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű