9 éves gyerek fejére csukta rá az ajtót a Volánbusz sofőrje

A Volánbusz vizsgálja az esetet, de vannak érdekes ellentmondások a történetben.

Még október 5-én történt, hogy egy kisfiú és egy kislány hazafele tartott a Bicskéről Baracskára tartó 702-es Volánbusz járaton. A 9 éves kisfiú nővére után akart leszállni egy megállóban, de amikor lelépett, rácsukódott a busz ajtaja, a fülét és a halántékát megcsapva - számolt be a 24.hu.

Amikor a kisfiú nővére elkezdett kiabálni, a sofőr újra kinyitotta az ajtót, de nem szállt le, meg sem nézte, jól van-e a gyerek, hanem visszacsukta az ajtót és elhajtott.

„Emberek vagyunk, hibázunk, de ha ilyen történik, akkor szálljon le a sofőr, hogy megnézze, jól van-e a gyerek”

– mondta a lapnak a gyerekek anyja. Mint kiderült, a kisfiú az eset után nem volt jól, meg is duzzadt a bal füle, a jobb oldalon pedig egy kis csík jelezte, hol érte ütés. A következő napokban is fejfájásra panaszkodott, ezért orvoshoz is el kellett vinni. Megröntgenezték, így kiderült, hogy zúzódott a porc a fülében.

A lapnak a Volánbusz részéről jelezték, hogy az ügyben azonnali vizsgálatot rendeltek el, a buszt pedig kivonták a forgalomból, mert szerintük az ajtó rendellenesen működött. Ugyanakkor azt is megjegyezték, hogy a Volánbusznál alapszabály, hogy az autóbusz-vezetőnek minden balesetnél segítséget kell nyújtania.

Az anyának írt levélben azt írták, hogy a gyermek és a hozzátartozója sietve elhagyták a járművet, így az autóbuszvezetőnek nem volt lehetősége érdeklődni utasa esetleges sérüléséről. Az is kiderült, hogy a sofőr az incidens napján dolgozott először a járművel, és az ajtó rendellenes működését nem tapasztalta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló