Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

9 női tulajdonság, amiknek a férfiak nem tudnak ellenállni

Tudjuk mire gondol most ön, de nem biztos, hogy eltalálta. Sőt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha egy férfitől megkérdezik, hogy szerinte mitől vonzó egy nő, valószínűleg olyan válaszokat kap, hogy legyen szép az arca, jó a feneke és nagyok a mellei. Még ha nem is fogalmaznak ilyen direkten a válaszadók, azért a férfiak - és valljuk be, a nők is - tudat alatt valami ilyesmire gondolnak. Persze kár lenne tagadni, hogy az említett külsőségek vonzzák a férfiakat, de ezeken kívül - vagy éppen ezek helyett - számos olyan női tulajdonság van, amelyeket a férfiak vonzónak találnak.

A női mosoly azt jelenti: megközelíthető vagyok
Pixabay.com
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A vonzódás hátterében - ahogy arra számos komol tanulmány rámutat - az anyaságra való alkalmasság ősi intézménye áll.

Mit tartanak tehát vonzónak a férfiak?

A magas hang

Hiába hisszük azt, hogy a férfiak bezsonganak a búgó, mély, női hangtól, az igazság az, hogy ösztönösen a magas hangot kapcsolják a fiatalságához, az energiához és a nőiességhez.

Mosoly

A mosoly nemcsak szépíti a nőket és javítja a hangulatukat, de azt az üzenetet is küldi, hogy barátságosak és megközelíthetők. Ezt nyilván díjazzák a férfiak.

Kevesebb smink

Bizonyára sokan nem értenek egyet ezzel, különösen nem a szépségiparból élők, pedig egyértelmű kísérletek támasztják alá, hogy a férfiak sokkal kevésbé tartják vonzónak a vastag sminket, mint a természetes arcot. Sminket lehet használni, de csak nagyon módjával, vagy éppen sehogy.

Nagy szemek

A férfiak a nagy szemeket összekötik a nőiességgel, a gyengédséggel, az egészséggel, a termékenységgel, sőt a hosszú élettel is. A nagy szemű nőknek magasabb az ösztrogénszintjuk, tehát könnyebben teherbe esnek.

Szimmetria

Kevés szimmetrikus arc van, de a férfiak azokat szépnek, vonzónak találják, merthogy a szimmetria a jó gének jele, ami azt jelenti, tulajdonosának egészséges lesz majd a gyereke.

Nem a fenék mérete a lényeg, hanem a hajlásszög
Herbeauty.com
A gerinc alsó kanyarulata

Magyarul: a fenék. De mégsem az. A férfiakat vonzza ugyan a nagy fenék, de a helyzet bonyolultabb és meglepőbb. Egy török egyetem kutatásából tudjuk, hogy a férfiakat valójában a gerinc alsó kanyarulata érdekli. Ami ha 45,5 fokos szöget zár be, akkor szerintük tökéletes. Ettől valóban nagyobbnak látszik a fenék, de a titok mégis máshol lapul.

Átlagos kinézet

Bármilyen meglepő, a való életbe a férfiak jobban vonzódnak az átlagos nőkhöz, mint a bombázókhoz. Ennek nagyon egyszerű oka van. Persze, megint az evolúció: az átlagos nőknek jobban kevert a génje, amely előny a szaporodásnál. És a férfiak tudat alatt tudják ezt.

Illat

Azt talán mindenki hallotta, hogy ez ez fontos szempont a partner kiválasztásánál, de azt talán nem, hogy miért. Nos, a férfiak a feromonok “kiszagolásával” megtudják, melyik partner illik hozzájuk genetikailag, ki szül számukra egészséges gyerekeket, kinek milyen az immunrendszere és mennyire termékeny.

A piros szín

Nemcsak az állatokra van különös hatással a vörös, de a férfiakra is. Biológiailag úgy vannak összerakva, hogy beindulnak tőle. Így a nők, ha fel akarják magukra hívni a figyelmet, vegyenek fel a piros ruhát, piros cipőt, használjanak rúzst. Működni fog.

(A Herbeauty.com nyomán)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés