Ki vette meg a szombathelyi Termálfürdő területének egy részét és mit tervez vele? Megvannak a válaszok

Nem lakópark épül.

Az utóbbi hetek egyik nagy vihart kavart témája volt Szombathelyen, hogy eladták az uszoda és a Csónakázótó melletti termálfürdő területének egy részét A szombathelyi termálfürdőből ad el egy darabot a Vasivíz Zrt. 2023. July 06. 07:36 . A fotónkon látható területet, ahol régen egy kollégium működött, majd munkásszálló.

Pirossal jelöltük az eladott területet.
Forrás: googlemaps.com

A terület, ahogy az uszoda és termálfürdő is, a Vasivíz Zrt. tulajdona volt. A Vasivízben több Vas megyei önkormányzat is tulajdonos, de a többségi tulajdonrész Szombathelyé.

Mint lapunk megtudta, a közel 1,1 hektáros területet Horváth Roland vállalkozó vette meg 221 millió + áfa összegért. Horváth Roland ingatlanfejlesztő, beruházó, az elmúlt 20 évben társasházakat, lakóparkokat is épített, de fő munkájaként egy kereskedelmi láncnak épített áruházakat. Egyébként régi szombathelyi kereskedőcsalád gyermeke és fontosnak tartja, hogy vállalkozóként Szombathelyen több közérdekű projektet is támogasson.

A Nyugat.hu kérdésére elmondta, a területet egy ingatlanirodán keresztül vette meg, tett egy vételi ajánlatot, amelyet a Vasivíz igazgatósága és felügyelőbizottsága is elfogadott.

A területet Szombathely rendezési terve szerint csak vendéglátói, turisztikai és egészségügyi célokra lehet használni. Tehát például lakópark nem is épülhetne itt. Horváth Roland elmondta, hogy a tervei szerint

prémium minőségű nyugdíjasotthon épül ide.

Most kezdték el készíteni a terveket, és mintegy 2,5 év múlva épül fel a nyugdíjasotthon. Hogy pontosan hogyan néz majd ki, azt tervek hiányában még nem tudni, mindenesetre nem terveznek magas épületet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet