Csaknem 12 millió támogatás Vas megyei könnyűzenére

Dunai történetek az Őrségből, gyerekzenei album Szombathelyről, meg új Elefánt- és Soulwave-klip: átnéztük a Nemzeti Kulturális Alap könnyűzenei támogatottjait, 16 vasi projektet találtunk, azok összesen 11 millió 950 ezer forintot nyertek.

Vasi alkotókat is segít kisebb-nagyobb összeggel a Nemzeti Kulturális Alap Könnyűzene Kollégiuma.

A szentgotthárdi Zaporozsec új dalaihoz Varga Bence, a Zaporozsec frontembere 750 ezer forintot kapott.

Készülhetnek az új Zaporozsec dalok

Közben 900 ezer forint támogatással készülhetnek Szombathelyen A kék kis cipő című gyerekzenei album szövegei: Parsné Benedek Boglárka is támogatott, ahogy az Ocho Macho, pontosabban Kirchknopf Gergő, ő 850 ezer forinttal.

Az Ocho Macho frontembere is pályázott és nyert

Új elektronikus zenei anyagot készít a szombathelyi DJ, Felszegi Csaba 850 ezer forint NKA-támogatással.

Keresztény könnyűzenei album is készül Szombathelyen: Tóth Dániel ehhez 550 ezer forintot nyert, és ugyancsak szombathelyi kedvezményezett Tüskés Norbert, aki a Körforgás 2024 című album elkészítéséhez 850 ezer forintot kap.

Kőszegen készül a „Vessza projekt”, amihez Neuwirth Fanni 900 ezer forintot nyert. Az Omega-dalszövegíró Sülyi Péter, immár őriszentpéteri pályázóként 1 millió 450 ezer forint támogatást kap a Dunai történetek című dalciklus megírásához. Közben a büki Tóth Attila 800 ezer forint támogatást kap kistérségi zeneszöveg készítésére.

Vannak vasi kedvezményezettek a hangfelvételek, klipek és koncertek támogatotti soraiban is.

Az új Elefánt- és az új Soulwave-klip is 750-750 ezer forint támogatással készül, míg Zaporozsec-koncertek megvalósítását 550 ezer forinttal támogatja az NKA. A könnyűzenei hangfelvételek sorban is támogatott a szentgotthárdi Zapo: 400 ezer forinttal, ugyanitt az Elefánt 450 ezer forintot nyert. Közben rögzítik az Omega-szigetek zenei produkciót, ehhez 700 ezer forinttal járul hozzá az őriszentpéteri Hétrét Kft. támogatásával a Nemzeti Kulturális Alap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra