Ellepték a juhok Vas megyét? Javítottunk a statisztikán

Nem volt nehéz.

Nyolcszor annyi a juh, mint fél évvel korábban Vasban, miközben Budapesten és a szomszédos megyékben visszaesett a juhtartás – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal friss adataiból.

Nem volt „nehéz” emelni a tavalyi számokat, ugyanis 2022-ben a nyári és az év végi összegzés szerint is mindössze 400 juhot tartottak Vas megye területén, míg idén 3.300 juhot számolt a KSH.

A juhtartásban ezzel „elveszítette” országos utolsó helyét Vas megye – ehhez az itteni bővülés mellett az is hozzájárult, hogy jelentősen visszaesett a fővárosban a juhtartás.

Tavaly nyáron 900, tavaly az év végén 500 juhot számolt a KSH Budapest területén, idén nyáron már csak 100-at – ezzel vette át Vas megyétől az utolsó helyet a főváros.

Ahogy a fővárosban, úgy szomszédainknál is juhszámcsökkenés látszik: Győr-Moson- Sopronban 12 ezerről 9 ezerre, Zalában 14.800-ról 14.500 egyedre esett vissza a helyi gazdaságokban nevelt juhok száma fél év alatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek