Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

És te mit érzel, ha meglátsz egy nagy-magyarországos matricát?

Trianon emléknapja kapcsán megkérdeztük a szombathelyieket büszkék-e arra, hogy magyarok, és fontos-e nekik, hogy kifelé is mutassák identitásukat.

Az első világháborút lezáró békerendszer részeként íratták alá a magyar delegációval a békeszerződést a Kis Trianonnak nevezett palotában 1920. június 4-én.

Ezzel a békediktátummal nemcsak az Osztrák–Magyar Monarchia tűnt el a térképről, hanem a Magyar Királyság elvesztette területe jelentős részét, a lakosság létszáma pedig mintegy 10 millió fővel kevesebb lett. Erre az eseményre emlékezve nyilvánították 2010-ben június 4-ét Nemzeti Összetartozás Napjává.

Mi most 101 évvel a trianoni-békeszerződés aláírása után megkérdeztük a szombathelyieket arról, hogy mit gondolnak a Trianon előtti Nagy-Magyarországot ábrázoló autómatricákról, fontos-e számukra, hogy kifejezzék a külvilág számára magyarságukat, és büszkék-e arra, hogy magyarok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video

Tovább az oldalra