Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Korábban postást vert a most kivégzéssel fenyegetőző hegyfalui plébános

Dóka plébánosnak nem ez a mostani az első sajtónyilvános ügye. Tíz éve Győrváron lelökte a biciklijéről a postást, aztán rátérdelt és csépelni kezdte.

Tizennégy kivégzési mód szerepelt azon a napokkal ezelőtt nyilvánosan kifüggesztett körözésen, Kivégzést helyezett kilátásba a plébános Hegyfalun a csikkszórónak 2018. July 19. 14:26 amelyben Dóka Ferenc helyi plébános arra kérte Hegyfalu lakóit, hogy 30 ezer forint nyomravezetői díj ellenében nevezzék meg azt, aki csikket szórt a Mária szobor előtti virágtartóba. Inkvizíciós módszerek, gázkamra, keresztre feszítés, karóba húzás is szerepel a Mária szobor közelében olvasható iraton. Utánajártunk, és valóban kiderült, a plébános tette ki a körözést, Kivégzést helyezett kilátásba a plébános Hegyfalun a csikkszórónak 2018. July 19. 14:26 nem másvalaki akarta Dóka Ferencet lejáratni.

Kivégzést helyezett kilátásba a plébános Hegyfalun a csikkszórónak
Madártávlatból a vasi falu, benne a buszmegálló
Tánczos Mihály

Dóka plébánosnak egyébként nem ez az első sajtónyilvános ügye

Már tíz évvel ezelőtt, 2008-ban egy postai kézbesítővel akadt kemény összetűzésbe Dóka plébános Győrváron. Felpofozta és megrugdosta a postást, amiért az Szabad Földet kézbesített korábbi szolgálati helyére, a győrvári plébániára a Keresztény Élet helyett. A történethez azonban hozzátartozik, hogy a vita közöttük korábbra is visszavezethető. Ugyanis korábban sekrestyésként is dolgozott a postás, de elbocsátották.

Dóka Ferenc, győrvári plébános - Bánja, amit tett, de hónapokig gyűlt benne a feszültség
Dóka Ferenc, győrvári plébános - Bánja, amit tett, de hónapokig gyűlt benne a feszültség
Tánczos Mihály

Volt nézeteltérésük

A nyugat.hu kérdésére annak idején a postás Tóth Ferenc is elismerte, volt korábban nézeteltérése a plébánossal. A kézbesítő egyébként 1959. januárja óta templom közelében tevékenykedett, sekrestyés édesapja mellett. Eleinte helyettesítette felmenőjét, majd maga is sekrestyés lett. Hét papot szolgált ki, elmondása szerint. 2007. elején Dóka Ferenc leváltotta az egyházközségi képviselőségből, a sekrestyésségből és a karitasz éléről. Szerinte ugyanis közvetve, vagy közvetlenül Tóth Ferenc részt vett egy betörésben, amely a plébániát károsította meg. A kézbesítő azonban ezt abszurdnak tartotta.

"Így ütötte a halántékomat..."
"Így ütötte a halántékomat..."
Tánczos Mihály

A plébános akkor, tíz éve azt nyilatkozta lapunknak, hogy a postás bántalmazása "pszichikailag megkönnyebbülést jelentett számára". Idézzük, mint mondott akkor:

Nem helyeslem a saját magatartásomat, de minden emberből ki lehet hozni az agresszívet. Nagyon sajnálom, ami történt. Hónapok óta érett és megmondom őszintén, hogy pszichikailag megkönnyebbülést jelentett számomra. A köztünk lévő ellentét nagyon megviselt lelkileg. A kézbesítő mindent elkövetett, hogy engem elüldözzön és kikészítsen. A hátam mögött áskálódott, ellenem hangolta az embereket, feljelentgetett a püspökségen. A mai az utolsó csepp volt a pohárban

Itt verte a győrvári plébános a postai kézbesítőt, a haragosát
Dóka Ferenc évekkel ezelőtt, még győrvári plébánosként
Tánczos Mihály

Teljes riportunkat itt olvashatják: Plébános vert kézbesítőt Győrváron Plébános vert kézbesítőt Győrváron 2008. November 08. 09:32

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Kivégzést helyezett kilátásba a plébános Hegyfalun a csikkszórónak

Inkvizíciós módszereket, gázkamrát, keresztre feszítést, karóba húzást ígér neki.

Plébános vert kézbesítőt Győrváron

Nem hétköznapi verés helyszíne volt a zalai megyehatár mellett fekvő vasi falu, Győrvár. A helyi plébános lelökte a biciklijéről a postai kézbesítőt, majd az árokba esett emberre rátérdelt és csépelni kezdte. Mindkét féllel beszéltünk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra