Lakosságarányosan „dobogós” Vas megye a szexuális megbetegedéseket nézve

Az idei harmadik negyedévet összegezte a népegészségügy.

Számban nem, de lakosságarányban „dobogós” Vas megye a szexuális úton terjedő fertőző megbetegedéseket nézve a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztálya összegzése szerint.

Összesen 9 szifiliszt, 2 gonorrhoea- és 5 chlamydia-fertőzést számolt Vasban a népegészségügy az idei harmadik negyedévben, vagyis augusztusban, szeptemberben és októberben.

Csak a számokat nézve nem jelentős országos összehasonlításban a megbetegedések száma, azonban lakosságarányosan már „dobogós”, méghozzá „ezüstérmes” Vas megye: a 9 szifilisz-megbetegedés 100 ezer vasira arányítva 3,6 megbetegedést jelent, ennél magasabb úgynevezett morbiditási arány pedig csak Heves megyében látszik, ahol 12,4 szifilisz-megbetegedés jut 100 ezer helyire.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek