Már lehet regisztrálni koronavírus elleni oltásra

Emlékeztető oltásról van szó.

Már lehet regisztrálni koronavírus-oltásra, az EESZT rendszerében elérhető ez a lehetőség. Az EESZT portálon lehet foglalni időpontot koronavírus elleni oltásra, az elérhető információk alapján emlékeztető oltásról van szó, vagyis 3-4. körről- írta a Portfolio.

Az oltás gyerekek számára is elérhető, például a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben 12 éves kortól.

Emlékeztető oltásra (3. dózis) azon TAJ számmal rendelkező, 12. életévüket betöltött állampolgároknak van lehetőségük, akik Magyarországon kapták meg a koronavírus elleni védőoltásaikat és utolsó oltásuk óta eltelt minimum 4 hónap. Az emlékeztető oltásra (3. dózis) történő jelentkezés lehetőségét csak azok fogják látni az időpontfoglaló felületen, akik a kritériumoknak megfelelnek. A harmadik (emlékeztető) dózisú oltások esetében az oltóanyag (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm) az oltóponton választható (vagyis nem a rendszerben), az orvosi ajánlást figyelembe véve.

Negyedik oltásra azon TAJ számmal rendelkező, 18 éven felüli, Magyarországon három oltásban (Janssen esetében kettő oltásban) már részesült oltakozók jogosultak, akiknek a megerősítő oltásuk óta eltelt legalább 4 hónap.

Arról az időpontfoglalóban nincs információ, hogy első körös oltást felvenni hogyan lehet.

Múlt héten érkezett a hír, hogy Moderna-vakcinákkal indít oltási kampányt a kormány az omikron új variánsainak gyors terjedése miatt. Az oltási kampány összefügg azzal, egyre durvul a járványhelyzet Magyarországon: a szezonális influenzakitörés mellett a koronavírus is egyre jobban terjed, bár utóbbiról viszonylag kevés adat áll rendelkezésre. Az idei 40. és 48. hét között összesen 1 769 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNGYK Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumban, ahol 6 főnél influenza A (1 influenza A(H1pdm09), 4 influenza A(H3), 1 influenza A(NT)), egy főnél influenza B, egy főnél RSV, 476 főnél Covid-19 fertőzést igazoltak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek