Vitézy Dávid még nem mondott se igent, se nemet Ungár Péter felkérésére, hogy legyen Karácsony kihívója

Előbb meghallgatja az LMP javaslatát.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elismerte, hogy Ungár Péter megkereste őt azzal, hogy induljon el 2024-ben a főpolgármesteri címért, amiről azt mondta: hogy "nagyon megtisztelő felkérés”, de még nem mondott se igent, se nemet, előbb meghallgatja, mit javasol az LMP. "Valóban nem fejeződött be ez a beszélgetés” - tette hozzá Vitézy.

Nagy vihart kavart Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Dubajinfó címet viselő sajtótájékoztatója. A miniszr miniszter hétfői sajtótájékoztatóján elárulta, valóban folynak a tárgyalások a Rákosrendező menti, maxi-Dubajnak is hívott luxusövezeti beruházásáról.

Vitézy Dávid, volt közlekedési államtitkár még aznap kemény hangvételű üzenetet küldött Lázárnak, amiben tételesen reagált a miniszter által mondottakra. Volt olyan pontja is, amiben egyszerűen “blöff szagúnak” nevezte Lázár vízióit.

Vitézy emlékeztetett, hogy Rákosrendezőn egy óriási, több száz hektáros terület van, amit Budapest érdekében a budapestiek hasznára lehetne fejleszteni. Lehetne lakásokat építeni vagy éppen zöld parkot építeni - mondta. Szerinte ha egy arab, vagy bármilyen külföldi befektető fejleszteni szeretné a várost, akkor “azt olyan funkciókkal tegye meg, amik gazdagítják ezt a várost, amik adott esetben nem egy turistalátványosság célját szolgálják”, fogalmazott Vitézy Dávid.

“Én szerintem Budapestnek nem az a legfontosabb gondja, hogy nincs elég turista a városban. Sőt, néha, ha az ember a belvárosban jár-kel, valószínűleg az ellenkezője is az eszébe jut” - fejtette ki Vitézy Dávid. Úgy gondolja, hogy olyan városfejlesztésre lenne szükség, ami a budapestiek számára “egy használható, jó minőségű, színvonalas, XXI. századi, új városnegyedet hoz létre”.

Azt is elmondta, hogy egy ekkora fejlesztés hosszú évekbe telik, csak a terület kármentesítése évekig tartana. Felidézte azt is, hogy annak idején elkezdték a vasút fejlesztését a területen, el is jutottak a tervezésig, de a tervezést éppen Lázár János állította le egy évvel ezelőtt. “De én örülök, ha megváltoztatja ezt a véleményét a miniszter úr és elkezdődik végre ennek a területnek a fejlesztése” - fűzte hozzá Vitézy Dávid. Szerinte úgy érdemes Budapestet fejleszteni, hogy a legjobb európai gyakorlatokból kell tanulni.

Vitézy úgy fogalmazott az Egyenes Beszédben, hogy a pártpolitika túlságosan áthatja a helyi ügyeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek