A sárvári tankerületnek van a legnagyobb adóssága az országban

Október végén már 1,6 milliárd forint volt a tankerületi központok lejárt tartozása, 300 millióval több mint szeptemberben.

Október végén már 1,6 milliárd forint volt a tankerületi központok lejárt adóssága, ami több mint 300 millió forinttal haladta meg a szeptemberi tartozásaikat – szúrta ki a Magyar Államkincstár (MÁK) összesítésében a Népszava.

A központi költségvetési intézmények tartozásállományát felsoroló listára ezúttal 38 tankerületi központ került fel a 60-ból, összes lejárt tartozásuk pontosan 1603 millió forint volt. A szeptemberre vonatkozó listán még 33 központ szerepelt, 1289 millió forint adóssággal, ami azt jelenti, hogy a tankerületek lejárt tartozásai egy hónap alatt mintegy 20 százalékkal növekedtek.

A friss államkincstári lista szerint a legtöbb tartozást a

 • Sárvári Tankerületi Központ halmozta fel: 236 millió forintot, ami 9 millió forinttal több, mint egy hónappal korábban.
 • A második helyen az Észak-Budapesti Tankerületi Központ szerepel 156 millió forintos lejárt tartozással.

  Ők annak ellenére szerepelnek a legnagyobb adósok között a tankerületek körében, hogy sikerült lefaragniuk a szeptemberben fennálló 230 millió forint tartozásállományukból. A harmadik helyen a Ceglédi Tankerületi Központ végzett 110 millió forintos adóssággal, ami azért kirívó, mert szeptemberben még semmilyen lejárt tartozásuk nem volt.

  Rajtuk kívül viszonylag magas, 80 és 99 millió forint közötti adósságokkal rendelkezett októberben a Győri, a Jászberényi, a Kiskőrösi, a Kisvárdai, a Mátészalkai és a Veszprémi Tankerületi Központ.

  A szombathelyi tankerület ezek szerint nincs a legeladósodottabbak között.

  A Népszava kereste a Klebelsberg Központot a tartozásokkal kapcsolatban, de cikkük megjelenéséig nem kaptak választ. November elején költségvetési felügyelőket delegáltak hat tankerületi központhoz, akkor a KLIK azt írta lapnak: „Egyetlen tankerületi központ sincs eladósodva”.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hírek