Szijjártó elismerte, hogy Porosenko Orbánnal találkozott volna

A találkozót állítólag Porosenko kezdeményezte.

Szijjártó elismerte, hogy Porosenko Orbánnal találkozott volna, sőt a 444 kérdésére a magyar külügyminiszter azt is elmondta, hogy a találkozót a volt ukrán elnök, Petro Porosenko kezdeményezte, de hogy mi lett volna a téma, arra már nem válaszolt.

Szombaton jelentette be az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), hogy megakadályozták Petro Porosenko külföldre utazását, mert a volt ukrán elnök Orbán Viktorral készült találkozni, egy ilyen egyeztetés pedig az orosz titkosszolgálat eszköze lett volna Ukrajna ellen.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton azt írta, „Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz”.

Kovács szombati bejegyzésében nem erősítette meg és nem cáfolta, hogy ilyen találkozót szerveztek volna, ehelyett ezúttal is az oroszoknak stratégiailag fontos szólamokat hangoztatta, amikor azt írta, „ezek a politikai leszámolások is mutatják, hogy Ukrajna ma még nem áll készen az európai uniós tagságra”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet