Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha azt tervezte, hogy a hétvégén leugrik a Balatonra, akkor gondolja át még egyszer!

Egyre több balatoni település polgármestere kéri azt nyilvánosan, hogy bár a hétvégén jó idő lesz, ne látogassanak el hozzájuk a turisták.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemrég jeleztük Vannak helyek, ahová inkább ne induljon el a hétvégén, mert még az is lehet, hogy rendőrt fognak hívni Önre! April 08. 09:11 , hogy több olyan település akad, ahol az ott lakók nem szeretnének turistákkal találkozni a hétvégén, ezért lezárják a parkolókat, sőt, ha kell, rendőrt is hívnak. Úgy látszik, a balatoni települések polgármesterei is tartanak az elkövetkező hosszú hétvége turistaáradatától.

Ha a városunkba jössz, tegyél fel maszkot! Mi itt élünk és ezt kérjük tőled! Vigyázz ránk! Jobban örülnénk, ha most nem jönnél. Köszönjük.

Ez a felirat szerepel a táblán, melyet Balatonfüreden helyeztek ki, kérve az odalátogatókat, hogy amennyiben lehet, a koronavírus-járvány miatt kerüljék a települést - számolt be a hirbalaton.hu .

Balatonfenyves polgármestere pedig úgy fogalmaz, hogy

A hétvégére az előrejelzések szép napos időt jósolnak, mégis gyülekeznek a viharfelhők felettünk a koronavírus járvány okán.

Lombár Gábor is azt kéri, hogy a turisták a saját és a többi fenyvesi egészségének érdekében maradjanak állandó lakhelyükön.

A lap emlékeztet arra, hogy Tihany polgármestere Tósoki Imre a hét elején szigorítást vezetett be, lezárta a városi parkolókat, ugyanis az elmúlt hétvégén intenzív turizmust tapasztalt. Felhívásában úgy fogalmaz: “az itt élők egészségének védelmében kérjük a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és sétáljanak lakóhelyükön, annak környékén. Ne sodorják saját magukat és másokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat! Fontos, hogy mindenki megértse: a veszélyhelyzet végéig maradjanak otthon, hogy utána minél hamarabb jöhessenek hozzánk!”

Alsóörs polgármesterének szavaiból pedig az derül ki, hogy akik korábban már lefoglaltak a településen szállást, azok nem mondták azt le, sőt, új foglalások is érkeztek. Mint írja,

Közeleg Húsvét ünnepe, s valószínűsíthető, hogy amennyiben nem lesz szigorúbb korlátozás, a várható jó időben ismét meglepik a Balatont a vendégek. Egyeztetve a turisztikai egyesületünk vezető munkatársával, meglepő információt kaptam, a szállásadók, akik egyébként belátják a helyzet súlyát, s korrekt együttműködő partnereink, jelezték, hogy többen nem mondták vissza a szállásfoglalást, sőt újabbak is érkeztek volna!

Hebling Zsolt ezért megkért mindenkit, hogy maradjon otthon húsvét ünnepén, tartsák be a kormányrendeletet, s ne most keressék fel települést.

De nem árt azt sem tudni, hogy Siófokon múlt szombat óta bírságolnak, ha valaki maszk nélkül lép be üzletbe, hivatalba, szolgáltatókhoz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés