Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Amikor megvalósul a teljes összefogás: a baloldal is megszavazta a szombathelyi nemzeti emlékhelyet

Melega Miklós csodát emleget.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Amikor megvalósul a teljes összefogás: a baloldal is megszavazta a szombathelyi nemzeti emlékhelyet 2020. February 28. 09:53 , szombathelyi jobboldali egyesületek nemzeti emlékhely létrehozását kezdeményezték.

Az indok többek között az volt, hogy az ország számos településétől eltérően a városban nem készült a 100 évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátumra utaló emlékmű.

Melega Miklós a tegnapi közgyűlésen
Mészáros D. Zsolt

"Az emlékhely kialakítása céljából a Honderű Asztaltársaság Egyesület, a Polgárok a Városért Egyesület, a Polgári Egyesület Szombathelyért, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület, a Rákóczi Szövetség Vas Megyei Szervezete, a Szülőföld Egyesület, valamint a Vas Megyéért Egyesület megalakította a Nemzeti Összetartozás Szombathelyi Emlékbizottságát, amelynek feladata a helyszín kiválasztása, a tervek elkészíttetése, az engedélyek beszerzése, és a szükséges anyagi fedezet összegyűjtése" – írták a korábbi közleményben Amikor megvalósul a teljes összefogás: a baloldal is megszavazta a szombathelyi nemzeti emlékhelyet 2020. February 28. 09:53 .

Hogy mennyibe kerül egy ilyen emlékmű, azt nem tudjuk, de tegnap a szombathelyi közgyűlés egyhangúan úgy döntött, hogy hárommillió forinttal támogatja az ügyet.

Melega Miklós fideszes képviselő Facebook-bejegyzésében „Vannak még csodák” címmel kommentálja a fejleményeket, megjegyezve, hogy több más kérdésben is egyetértés alakult ki a közgyűlésben, amelynek részleteiről lapunk is beszámolt Van költségvetés, Török Tibor a Médiaközpont ideiglenes igazgatója, új bérlő a mozikávézóban 2020. February 27. 08:31 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra