Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Amikor megvalósul a teljes összefogás: a baloldal is megszavazta a szombathelyi nemzeti emlékhelyet

Melega Miklós csodát emleget.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Amikor megvalósul a teljes összefogás: a baloldal is megszavazta a szombathelyi nemzeti emlékhelyet 2020. February 28. 09:53 , szombathelyi jobboldali egyesületek nemzeti emlékhely létrehozását kezdeményezték.

Az indok többek között az volt, hogy az ország számos településétől eltérően a városban nem készült a 100 évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátumra utaló emlékmű.

Melega Miklós a tegnapi közgyűlésen
Mészáros D. Zsolt

"Az emlékhely kialakítása céljából a Honderű Asztaltársaság Egyesület, a Polgárok a Városért Egyesület, a Polgári Egyesület Szombathelyért, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület, a Rákóczi Szövetség Vas Megyei Szervezete, a Szülőföld Egyesület, valamint a Vas Megyéért Egyesület megalakította a Nemzeti Összetartozás Szombathelyi Emlékbizottságát, amelynek feladata a helyszín kiválasztása, a tervek elkészíttetése, az engedélyek beszerzése, és a szükséges anyagi fedezet összegyűjtése" – írták a korábbi közleményben Amikor megvalósul a teljes összefogás: a baloldal is megszavazta a szombathelyi nemzeti emlékhelyet 2020. February 28. 09:53 .

Hogy mennyibe kerül egy ilyen emlékmű, azt nem tudjuk, de tegnap a szombathelyi közgyűlés egyhangúan úgy döntött, hogy hárommillió forinttal támogatja az ügyet.

Melega Miklós fideszes képviselő Facebook-bejegyzésében „Vannak még csodák” címmel kommentálja a fejleményeket, megjegyezve, hogy több más kérdésben is egyetértés alakult ki a közgyűlésben, amelynek részleteiről lapunk is beszámolt Van költségvetés, Török Tibor a Médiaközpont ideiglenes igazgatója, új bérlő a mozikávézóban 2020. February 27. 08:31 .

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra