A bíróság is elítélte a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szombathelyi járdafestőit

A passzivisták köztisztasági szabálysértés miatt figyelmeztetésben részesültek. A mostani döntés akár az aszfaltrajzversenyeknek is véget vethet.

Áprilisban álltak neki kifesteni Feljelentéssel végződött a Kétfarkú Kutya Párt járdafestése Szombathelyen 2017. April 14. 20:03 a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szombathelyi passzivistái az MMIK-val szembeni, a Romkert hátsó kerítése előtti járdát. A magyar viccpárt egy ideje az úgynevezett négy festéssel dekorálja ki a balesetveszélyes járdaszakaszokat az országban. A hatóságok pedig lassan mindenhol erélyesen lépnek fel a szimpatizánsokkal szemben.

Így történt ez Szombathelyen is, ahol a Közterület-felügyelet munkatársai tettek feljelentést a festőkkel szemben. A Vas Megyei Kormányhivatal pedig köztisztasági szabálysértés miatt részesítette a passzivistákat figyelmeztetésben, akik nem nyugodtak bele a határozatba és a bírósághoz fordultak.

Az MKKP szimpatizánsai azt mondták, hogy festéssel próbáltak a közvélemény elé tárni egy fontos problémát
Mészáros Zsolt

A Szombathelyi Járásbíróság ma foglalkozott az üggyel. A meghallgatáson többek között az is elhangzott, hogy a Kutyapárt szimpatizánsai korábban közmeghallgatáson panaszolták el a város vezetőinek, hogy számtalan olyan terület van Szombathelyen, ahol teljesen lekoptak az útburkolati jelek és baleset veszélyesek járdák, ám az ügyben nem történt semmi. Ezután gondolták úgy, hogy festéssel hívják fel a közvélemény figyelmét a problémára.

A bíróság a meghallgatás után helyben hagyta a Kormányhivatal döntését, így jogerősen is köztisztasági szabálysértést követtek el a festők. A határozat értelmében írásbeli figyelmeztetést kapnak, valamint két évre bekerülnek a szabálysértési nyilvántartásba.

A bírásági döntés azért is lehet precedens értékű, mivel hasonló eljárás eddig nem volt a Kétfarkú Kutyapárt járdafestőinek esetében. Másrészt pedig a mostani határozat alapján, ha valahol a jövőben aszfaltrajzversenyt hirdetnek, akkor az azon résztvevőket is könnyen feljelenthetik köztisztasági szabálysértésért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet