A budapesti hot dognál a bécsi karácsonyi vásár legdrágább étele is olcsóbb

Inni viszont nálunk kerül kevesebbe.

A bécsi karácsonyi vásár legdrágább étele is olcsóbb, mint a Vörösmarty téri grill hot dog – derül ki a Telex tudósításából.

A lap mindkét vásár árait begyűjtötte, és egészen döbbenetes adatokat talált: a grill hot dog Budapesten laza 8000 forintba kerül, ugyanez Bécsben nyolc euró, tehát 3056 forint.

Mindkét vásárban van lángos, ott 7 euró (tavaly még 6 volt) a feltét nélküli, a szarvasgombás 14,5 euró, tehát 5540 forint, Budapesten a kolbászos-hagymás lángos 6500 forintba kerül.

Piálni szerencsére valamivel olcsóbb Budapesten, mint Bécsben: az elvihető poharak és bögrék három, illetve öt euróba kerülnek, 5,5-6 euró idén egy puncs bele, ez drágább, mint a budapesti 1350-1650 közti ár.

Az igazán sokatmondó adat az, hogy a bécsi vásár legdrágább étele, a bécsi szelet borjúból burgonyasalátával vagy burgonyával meg sem közelíti árban a pesti hot dogot. Előbbi 15,5 euró (5920 forint), tehát kicsivel drágább, mint a két, 20 dekás gombóccal kínált, budapesti töltött káposzta (5500 forint).

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek