Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Demokratikus Koalíció jogerősen pert nyert az Állami Számvevőszék ellen

A Fővárosi Ítélőtábla arra kötelezi az ÁSZ-t, hogy adják ki a kért adatokat a DK részére és fizessenek perköltséget is.

Tizenegy éve nem volt arra példa, hogy az ÁSZ pert veszítsen közhatalmi ügyben. A DK székházában 2018 novemberében történt tűzeset után az ÁSZ az elégett iratok eredeti példányát követelte tőlük, "minimális türelmet vagy toleranciát sem tanúsítva" . Szinte naponta látták vendégül az ÁSZ munkatársait, minden segítséget, információt megadva nekik. Az ÁSZ közel sem volt ilyen segítőkész: a DK-sok hiába kérték ki a 2011-2016 évi és a 2018. április 2-4 között, az ÁSZ által végzett vizsgálat közben keletkezett iratok másolatát, megtagadták ezt, így a párt kénytelen volt perelni.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra