A DK az Unió elé viszi Mészárosék 700 milliárdos extraprofitját

„A 700 milliárdos nyereségből most kiderült, hogy igazunk volt: egyedül a lopásról szólhat az üzlet."

Az Európai Bizottsághoz fordul a 700 milliárdot érő autópálya-koncesszió ügyében a Demokratikus Koalíció – jelentette be Rónai Sándor, a párt EP-képviselője vasárnap - írja a hang.hu.

Mint közleményében emlékeztetett, tavaly nyáron Mészáros Lőrinc és Szíjj László köre kapta meg 35 évre a magyar autópályák üzemeltetését.

Az azóta eltelt időben még több részlet kiderült: megdrágultak az autópálya-matricák, most pedig friss számítások szerint akár 700 milliárd forintnyi profit is ütheti az oligarchák markát az üzleten.

A Demokratikus Koalíció szerint ebből is látszik, hogy Orbán Viktor politikája kizárólag a milliárdos elitnek kedvez. Rónai Sándor azt írta, hogy már tavaly egyeztetett az Európai Bizottsággal, hogy sérti-e az uniós jogot a megállapodás.

„A 700 milliárdos nyereségből most kiderült, hogy igazunk volt: egyedül a lopásról szólhat az üzlet, így a Bizottságot tájékoztatni fogjuk a legújabb részletekről."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek