A DK pert indít az oroszokkal kötött gázszerződések nyilvánosságra hozataláért

Egyetlen kormány sem teheti meg, hogy eltitkolja az ország elől, mennyiért veszi a gázt.

A Demokratikus Koalíció közérdekű adatigénylést nyújt be és perelni fog azért, hogy megtudja, mennyiért kapja Magyarország a gázt az oroszoktól – jelentette be a DK alelnöke.

Varju László szerint az Orbán-kormány idén soha nem látott rezsiemelést hajtott végre, „egyik napról a másikra a hétszeresére emelte a gáz árát. Hétszeres gázárat fizetnek az emberek, családok, idősek, és nem ritkán akár 10-12-szeres gázárat fizetnek a magyar vállalkozások” . Mint hozzátette, mindezt úgy, hogy „valójában senki nem tudja Orbán Viktoron és Vlagyimir Putyinon kívül, hogy mennyi pénzért kapjuk a gázt Oroszországtól” - írja a hang.hu.

A DK energia- és rezsiügyi árnyékminisztere közölte: közérdekű adatigénylést nyújt be és perelni fog azért, hogy megtudjuk: mi van az „Orbán-Putyin gázpaktumban” , és mennyi pénzért kapja Magyarország a gázt az oroszoktól. Szerinte ugyanis egyetlen kormány sem teheti meg, hogy eltitkolja az ország elől, mennyiért veszi a gázt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek