Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Dunaferrhez vissza fognak térni a gyárfoglalók

Hat-nyolcszázan és minél előbb.

Miután közleményt adott ki a Dunaferr jelenlegi vezetése a péntek esti incidensről Káosz Dunaújvárosban: rendőri készültség a Vasműnél April 17. 07:19 , reagált Mikó István is. Mikó, aki saját magát úgy nevezi, mint a többségi tulajdonos képviseletében eljáró jogász, ugyanakkor a cégvezetés szerint az ukrán kisebbségi tulajdonos, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében jár el.

Ő az Indexhez juttatta el közleményét. Nyilatkozatában egyebek mellett azt állítja, hogy ötszázan voltak tegnap, és újra fognak próbálkozni a gyár elfoglalásával. Mint írja, tegnap előre jelezték, hogy „jogilag alátámasztott bizonyítékok alapján ismételten megpróbálják megakadályozni az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. felszámolását” .

Mikó azt állítja, a sikertelen akció a cég 99,64 százalékos tulajdonosának és a társaság több ezer munkavállalójának érdekében történt. A céljuk az, mondja Mikó, hogy megakadályozzák azt, hogy a cég jelenlegi irányítói „a vagyon eltulajdonítását tovább leplezzék, a beszállítói és köztartozásokat kifizetetlenül hátrahagyják” .

A Dunaferrnél totális a káosz: a március végén tartott tisztújító közgyűlést után Mikó azt írta a cég közleményében: Jevgenyij Tankilevics „nem illetékes semmilyen ügyben, ha tetszik neki, ha nem, az fog történni, amit az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlése a határozataiban rögzített”. A korábbi hónapokban Tankilevics kommunikált a Dunaferr nevében, és a cég honlapján jelenleg is ügyvezetőként van feltüntetve. - írja a Telex .

Péntek este 50 rendőr volt készültségben a Dunai Vasműnél, miután egy – az akkori hírek szerint 50 fős – biztonságiakból álló csoport akart bejutni a városba és a gyár területére. A cég részéről éjjeli közleményében úgy jellemezte az akciót: „az elmúlt hónapok verbális és jogi agressziója – valamint számos fenyegető üzenet – után fizikai agresszióra készült Mikó István és csapata" .

Mikó István ehhez képest most azt állítja: nem ötvenen, hanem ötszázan voltak. Arról is beszélt az Indexnek, hogy az üzemig már nem jutottak el, mert a dunaújvárosi rendőrkapitányság munkatársai megállították őket. Mikó azt mondta, az 500 fős csapattal az volt a céljuk, hogy átvegyék az ingatlan területét, hisz a gyárnak a megbízójuk (Steelhold) a jogos tulajdonosa. Hozzátette azt, hogy ismételten meg fognak próbálni bejutni.

„Hogy fogunk-e ismét próbálkozni? Igen, hiszen szeretnénk érvényesíteni a megbízó Steelhold jogos érdekét, márpedig az üzem területe az övé.” Állítása szerint legközelebb még többen, 600-800-an fognak érkezni, hogy pontosan mikor, azt nem mondta, de azt igen, hogy „minél előbb” .

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra