Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Változtatási tilalmat rendelt el Győrben a polgármester

Bizonyos beruházókat nem látnak szívesen.

A "felelőtlen" beruházások megakadályozásáért május 7-től változtatási tilalmat rendelt el a győri polgármester a megyeszékhely egész területére - írja az MTI.

Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz-KDNP) pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tilalmat a lakók életkörülményeinek javításáért és a város klimatikus helyzetének javításáért rendelte el azért, hogy a helyi építési szabályzat módosításáig ne valósuljanak meg olyan beruházások, amelyek "akadályozzák a hosszú távú fejlesztési tervekben szereplő átgondolt, környezeti állapotot javító új szabályozást".

A tilalom a helyi építési szabályzat módosításának hatálybalépéséig, de legfeljebb a változtatási tilalomról szóló rendelet hatálybalépésétől számított három évig érvényes - fűzte hozzá.

Győr
MTI/Krizsán Csaba

Részletezte, hogy a rendelet nem terjed ki a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokra, az állami, önkormányzati beruházásokra, az egészségügyi, nevelési, oktatási és szociális rendeltetésű beruházásokra, a nyomvonal jellegű építményeket érintő beruházások területére, az új lakóegységeket tartalmazó, önálló épület megvalósítására irányuló beruházásokra, valamint a családi házas övezetekre.

Dézsi Csaba András hangsúlyozta, hogy a változtatási tilalom nem azt jelenti, hogy nem lehet építkezni a megyeszékhelyen, viszont "nem látják szívesen" azokat a beruházókat, akik a "hasznon kívül semmi mást nem helyeznek előtérbe".

Győrnek élhető városnak kell lennie és olyan építményekkel kell rendelkeznie, amelyekben jól tudnak élni az emberek - jelentette ki.

Ne fordulhasson elő, hogy olyan lakótelepek épülnek, ahol "éppen egysávos úton haladnak az autók, nincs járda, kerékpárút és parkoló" - magyarázta.

Dézsi Csaba András legutóbb 2020 májusában rendelt el változtatási tilalmat a megyeszékhely négy területére, az Orgona utca és a Kálvária utca sarkán lévő területre, a Széchenyi hídtól az Iparcsatornáig terjedő részre, a szabadhegyi városrész sorházas fejlesztési területére és a Marcal-tó északi területére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra