A fideszes képviselők is megszavazták, hogy lekerüljön Balog Zoltán neve és idézete egy emlékműről

Ellenszavazat nélkül, egyhangúlag döntött a képviselőtestület a XVI. kerületben.

A fideszes képviselők is megszavazták a XVI. kerületben azt a javaslatot, hogy Balog Zoltán nevét és a tőle származó idézetet távolítsák el a Reformátorok teréről - közölte Hollai Gábor momentumos önkormányzati képviselő Facebook-oldalán.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A képviselő azt írta, "a képviselő-testület egyhangúan, ellenszavazat nélkül felkérte a polgármestert, hogy az indítványomat továbbítsa a Reformátok terét építtető Alapítványnak. Továbbá egy Munkacsoport létrehozását javasoltam, amiben a polgármester, a képviselő-testület frakcióinak képviselői, valamint a kerületi lelkészek foglalnának helyet." Mint írja, a Munkacsoportnak két fontos célja lenne:

 • a Reformátorok terén lévő emlékműről Balog Zoltán idézete lekerüljön
 • a téren lévő emlékműre a Bizottság javasoljon egy konszenzusos idézetet, ami felváltaná a korábbit.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet