Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A francia bíróság betiltotta a muszlim fürdőruha betiltását

A nizzai terrortámadás óta 15 francia városban tiltották be a muszlim nők amúgy nem is annyira elterjedt tengerparti viseletét, a mindössze arcot, kezet és lábfejet szabadon hagyó burkinit. Az intézkedést azonban illegálisnak találta a bíróság.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borzasztóan felajzotta a világinternetet az elmúlt napokban az a képsorozat, amin az követhető figyelemmel, hogy a nizzai rendőrség három, látványosan felfegyverzett tagja körüláll a strandon egy fejkendős nőt, és leveteti róla a fejkendőt.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Ez a gyakorlatba átültetése volt annak a rendeletnek, miszerint a vízparton nem lehet burkiniben tartózkodni. A helyi polgármester indoklása a szabályozás kapcsán így szólt: a teljes testet takaró viselet nem egyeztethető össze a francia társadalom által elfogadott világi normákkal. Ezzel csupán az a baj, hogy a bármilyen ruhadarab viselése éppen a szabadságeszmény megnyilatkozása (arról nem is beszélve, hogy aki ilyenben fekszik ki a partra, az az iszlám fundamentalizmustól pont hogy fényévekre áll, mert egy konzervatív muszlim nő még ilyenben sem mehet a strandra).

Vantagenews.com

"Súlyosan, és egyértelműen törvénybe ütközik, megszegi az alapvető szabadságjogokat"

- ezt mondta most az állami bíróság, tisztába téve a tiltást övező dilemmákat, igazat adva az emberi jogi szervezeteknek. A Nizza melletti Villeneuve-Loubet városában függesztették fel ezzel az indoklással a burka és bikini jegyeit egyesítő öltözet betiltását. A döntés egyelőre csak erre a településre vonatkozik, de valószínűleg precedenst teremt az összes többiben is, ahol meglépték ugyanezt a helyi döntéshozók, így például Nizzában és Cannes-ban is.

Tehát senki nem lesz hazaküldhető vagy levetkőztethető egy strandon miatta.

Mindeközben továbbra is él egy másik vallási öltözködésre vonatkozó törvény Franciaországban: a teljes testet fedő, csak szemnél kinyíló burkát és nikábot továbbra sem lehet köztereken hordani, arra hivatkozva, hogy az nem harmonizál az ország szekularizmusával.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés