A futballválogatott tagjai között több mint egymilliárdot osztanak szét az EB-re jutásért

A vezetők sem járnak rosszul.

Anyagilag is jövedelmező, hogy a válogatott kijutott a 2024-es Európa-bajnokságra, a kvalifikációért a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) ugyanis 9,5 millió eurót, átszámítva 3,6 milliárd forintot kap az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) - írja a 444.

A pénzt szétosztják, 35 százalékot, vagyis 1,26 millárd forintot a játékosok kapnak meg prémiumként. A nyolc mérkőzésen összesen 28-an játszottak, de voltak hatan, akik csak a keretben szerepeltek. Ha szövetség mindenkinek ugyanannyit ad, akkor fejenként 37 millióval lesznek gazdagabbak a játékosok, de valószínűbb, hogy az MLSZ súlyoz majd.

Marco Rossi és segítői 540 millió forintot (15 százalék) oszthatnak szét egymás között. Szintén 1,26 milliárd forint jut az Európa-bajnoki részvétel költségeire, a maradék 540 milliót pedig az utánpótlásra fordítja az MLSZ.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek