Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A háziorvosokon kérik számon a beoltott páciensek a védettségi igazolványukat

Ők azonban nem tudják nyomon követni, hol tart az okmány kiállításának folyamata.

Valóságos rohammal szembesülnek a háziorvosok és asszisztenseik: azok a betegeik hívogatják őket, akik oltást kaptak, de oltást igazoló kártyát nem – írja a 24.hu , amely szerint sokan vannak, akik hónapok óta várják védettségi igazolványukat.

Ez annál is bosszantóbb, hiszen mások már az első oltást követő hetedik napon készhez kapják a különleges előjogokat biztosító plasztik kártyát. A portál szerint viszont a háziorvosok egyáltalán nem tudják nyomon követni, hol tart az okmány kiállításának folyamata. A portál emlékeztet: Gulyás Gergely miniszter és Müller Cecília országos tiszti főorvos a múlt héten arról beszélt, hogy aki nem kapott védettségi igazolványt, az forduljon a háziorvosához.

A háziorvos rögzíti az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben az oltás tényét, és ez alapján állítja ki a Belügyminisztérium az igazolványt. Ezt egyébként egy egyszerű ügyfélkapu-hozzáféréssel otthon is bárki ellenőrizheti. Onnantól viszont már a Belügyminisztérium feladata intézni a vakcinaigazolvány kiállítását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra