A hideg aszfalton kellett térdelnie az óvodásoknak Csepregen

A polgármester egy utcát adott át, szerinte a gyerekek örömmel mentek műsort adni.

Nem csak Szombathelyen nagy divat a szalagvágással történő avatás, hanem úgy néz ki Csepregen is. A városban felújították az Alkotmány utcát, ahol a burkolat megújítása mellett a vízelvezetőt is rendbe tették.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az Alkotmány utcát két másik utcával együtt, 133 millió forintból, kormányzati pénzből hozták helyre. Vasárnap pedig át is adták azt, avatóbeszéddel, és az előbb már említett szalagvágással.

Vasárnap azonban a polgármester Vlasich Krisztián beszédén kívül más is történt, méghozzá ez:

Alkotmány utca átadása Csepregen
Trió TV Dunántúl Facebook-oldal

A fotón helyi óvodások vannak, akik éppen a metsző hidegben térdelnek a szintén nem túl meleg aszfalton. Jól látszik, hogy a gyerekek és a felnőttek is vastag kabátban, kesztyűben vannak, kétség kívül hideg volt vasárnap Csepregen. A polgármester mégis jópofának találta, hogy a Luca-napi műsor keretén belül a gyerekek a hideg aszfaltra térdeljenek.

Ráadásul az utcában óvoda sincs, ami esetleg indokolta volna, hogy a gyerekek az avatás részesei legyenek.

Itt azonban nem ért véget az ovisok politikai díszletnek használása. A polgármester ezen a fotón már együtt vágja velük a szalagot.

Alkotmány utca átadása Csepregen
Trió TV Dunántúl Facebook-oldal

Aligha tudnák megmondani az ovisok, hogy éppen mit és miért csinálnak. A csepregi város vezetők kiszolgáltatott helyzetben lévő gyerekekkel adják el saját sikerükén, a központi adóforintokból megvalósul beruházást.

Kerestük a csepregi polgármestert, aki azt mondta, az Alkotmány utca felújítása 30 éve húzódik, így most a város nagyon örült annak, hogy végre elkészült. A gyerekek örömmel jöttek, a szüleik örültek neki, hogy szerepelnek az utca avatóján és a pedagógusok is szívesen foglalkoztak a műsor betanításával.

Bár hideg volt, a polgármester elmondása szerint a forró teával várták az óvodásokat, és az aszfaltra is szalmát tettek, amin végül térdeltek a gyerekek.

Luca napja december 13-án van, és valóban létezik egy olyan Luca-napi népszokás, hogy a fiatal fiúk térdelve “kotyoltak” a házak tornácán, vagy a pitvarban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet