A Szent János kórház szerint informatikai hiba miatt kellett 163 gyereket ellátni 24 óra alatt

Reagált az Észak-budai Szent János Centrumkórház dr. Kőnig Róbert gyermeksebész posztjára. Vizsgálat nem indul az ügyben.

Mint korábban beszámoltunk róla , vasárnap délutántól egész Észak- és Közép-Magyarország gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeletét a János-kórház látta el.

Az RTL érdeklődött a kórháznál az ügyben, ahonnan azt a választ kapták, hogy vasárnap reggel 8 órától hétfő reggel 8 óráig az Észak-budai Szent János Centrumkórház és a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ volt a felelős a gyermeksebészeti és gyermek traumatológiai ügyelet ellátásáért. Azonban egy informatikai hiba miatt vasárnap 17 óra 20 perctől 22 óra 6 percig a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ nem tudta ellátni az ügyeletet.

Hozzátették, hogy az ügyben vizsgálat nem indul, mivel a kórházi ellátók esetében máskor is előfordul olyan előre nem látható esemény, aminek következtében az ellátás átmenetileg átszervezésre kerül. Azt is megjegyezték végül, hogy "kollégáink kitartóan helytálltak, a megnövekedett esetszámok ellenére az összes gyermeket ellátták" .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet