Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A jó menetekhez csak egy asztal kell

Garantált szórakozás minden korosztálynak.

A karácsonyi készülődés minden évben nagy feszkó, most meg aztán pláne, hogy így össze vagyunk zárva.

Van azonban pár társas, ami nem arra megy rá (mint például a Monopoly), hogy összeugrasszon minket a családdal, haverokkal.

Imagine

Az Imagine nevű társasban egy csomó áttetsző kártyát találhatunk, rajtuk különböző mintákkal és szimbólumokkal. A játék lényege, hogy az általunk kihúzott kifejezést "elmutogassuk" a kártyák segítségével. Ha valaki kitalálja, mi is pontot kapunk. Segítségnek vannak kategóriák is, amit tudathatunk a többiekkel - így nem a sötétben tapogatóznak. A 3-8 személyes társasban így pörgős menetekkel számolhatunk.

Ha már kimaxoltátok a kártyákat, készíthettek saját szókártyákat is, vagy elhagyhatjátok a kategóriák megnevezését. Mi például offoltuk, hogy a játék időre menjen, mert annyira izgalmas, ki-hogy magyarázza a saját feladványát.

12 éves kortól játszható, és 6-7000 forintért már meg lehet venni.

gemklub.hu

Dobble

A Dobble egy iszonyú pörgős játék, a gyorsaság és a reflex számít. Téma szerint többféle pakliból is választhatunk, nálunk például a Harry Potteres talált be. Minden pakli 55 kártyából áll, rajtuk 8-8 szimbólummal. Akármelyik 2 kártyát húzod ki a pakliból, biztosan lesz rajtuk legalább 1 egyező forma.

Többféle játékmód van, az egyik például az, hogy szétosztjuk a paklit magunk között, 1 kártyát pedig középre helyezünk az asztalon, kezdő lapnak. A kezünkben levő kártyákat egyesével fordítjuk fel, és keressük rajta azt a mintát, ami az asztalon levőn is megtalálható. Ha megvan, azonnal rá kell tenni a lenti kártyára a sajátunkat, miközben az egyező szimbólum nevét mondjuk - inkább kiáltjuk.

Szívás, ha az embernek nem jut eszébe a szimbólum neve, én sokat küzdöttem a Mandragóra vagy a Kelta tündérmanó memorizálásval. Ha nem jut eszedbe a név, valaki más biztosan beelőz, és akkor már az ő lerakott lapján levő szimbólumokhoz kell tudnod párt találni a kezedben levők közül -így esélyed nyílik, hogy olyan szimbólum lesz az egyező, aminek még a nevét is tudod. Akinek előbb fogynak el a lapok a kezéből, az nyer.

Végtelenül izgalmas játék, és ez csak 1 lehetséges módja 1 lehetséges témán belül. Remélem, lesz majd Star Wars-os pakli is.

A Dobble már 6 éves kortól is játszható, 2-8 játékosra szabva. Ára 3-4000 forint.

Regio Játék

Kaméleon

Ha profi hazudozóvá válnál, ez a játék neked való! A lényeg, hogy a játék elején mindenki húz egy kártyát. Ezek közül 1 db lapon a "Te vagy a kaméleon!" felirat látható, a többi kártya pedig meghatározza, hogy az előre kiválasztott fogalomcsoportból a játékosoknak pontosan melyik kifejezésről kell beszélniük.

Ez után keződik a barkóba: mindenkinek mondania kell valamit az adott fogalomról lehetőleg úgy, hogy a kaméleon ne jöjjön rá, melyik kifejezést húzták a többiek. A kaméleonnak is mondani kell valamit, lehetőleg úgy, hogy ne buktassa le magát. A kör végén mindenki tippel, ki lehet a kaméleon.

A nyakoncsípett kaméleonnak még lehetősége van elmenekülni akkor, ha kitalálja, a többiek miről is beszéltek -ha ez sikerül neki, ő nyer.

A készítők nagyon találó dizájnnal dobták fel a dobozt, sokan észre sem veszik, hogy beleolvadt egy Kaméleon felirat a négyzetes mintába.

14 éves kortól játszható, 3-8 játékos részére. Ára 6000 forint.

tarsasjatekok.com

Munchkin

"Harcosok, varázslók, tolvajok, papok, börtönök, sárkányok s egyéb borult nyalánkságok! Törpe, gnóm, elf, s mindenféle faj, mit toll kínnal bír leírni csak! No meg a kincs! Annak persze se szeri, se száma, csak vigyázni kell, mert érte a hőst jó eséllyel a legjobb barátja döfi majd hátba -áll a játékleírásban.

Nos igen, ez egy olyan játék, ahol szabadon kezelhetjük a szabályokat. A kérdéses helyzeteket hangos kiabálással lehet eldönteni, ha viszont nem jutunk dűlőre, a játék tulajdonosa tesz igazságot. Lehet lopni, csalni, egészen a lebukásig.

A cél, hogy fejlődjön a karakterünk. Ha sikerül elérnünk a 10-es szintet, mi nyertünk.

Ennél kreatívabb szerepjáték-feldolgozással még nem találkoztam. 3-6 főre tervezték a játékot, 10 éves kortól játszható. Ára 7500 forint, ennyi kalandért full megéri!

Amazon

Az élet játéka

Ha mégis szeretnétek egy kis családi perpatvart, Az élet játéka nektek való!

Ki kell találnod, ki vagy te! Mit dolgozol, jársz-e egyetemre, stb. Játék közben vehetsz házat, lehet gyereked, és pereskedést indíthatsz más játékosok ellen az anyagi győzelem reményében. Szövetségeket köthetsz, hogy te érj elsőként a célba. Ha egyszer ráérzel, nincs megállás.

Az élet játéka 8 éves kortól játszható, 2-4 játékos a javasolt. Ára kicsit borsosabb, 12.000 forint.

Regio Játék

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra