A Jobbik korlátozná a harmadik világból érkező vendégmunkások beáramlását

Azt mondják, a vendégmunkások beáramlása veszélyt jelent a magyarok munkahelyére.

A magyarok munkahelyének védelmét, a harmadik világbeli dolgozók beáramlásának visszaszorítását sürgette keddi tabi sajtótájékoztatóján a Jobbik-Konzervatívok két politikusa.

Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője az interneten is közvetített eseményen azt hangsúlyozta: pártja már korábban javasolta "magyar kvóta" bevezetését; ennek lényege, hogy csak olyan vállalkozások kaphassanak a kormányzattól vissza nem térítendő támogatást, amelyeknél a munkavállalók legalább kilenctizede magyar.

Sürgette azt is, hogy ne lehessen a cégektől magyar dolgozót elküldeni, amíg egyetlen vendégmunkás is dolgozik ott azonos munkakörben.

Hangsúlyozta: a cél a magyar családok előnyös helyzetbe hozása, a magyarok szülőföldön boldogulásának támogatása, nem az, hogy a kormány által megállapított kvóták alapján minél nagyobb számban érkezzenek harmadik világbeliek Magyarországra dolgozni.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese kiemelte: érvényesíteni kell azt a kormányzat által hangoztatott alapelvet, hogy aki Magyarországra jön, nem veheti el az itteniek munkahelyét.

A politikus arról beszélt: a vendégmunkások beáramlása veszélyt jelent a magyarok munkahelyére, letöri a bérszínvonalat, hosszú távon pedig lerombolja Magyarország kulturális egységét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet