A Jobbik szerint a Fidesz ismét elutasította a fogyatékossággal élő gyerekek megsegítését

Z. Kárpát Dániel szerint pártja megduplázta volna a sajátos nevelési igényű gyermekek utaztatását szolgáló költségtérítését, de ezt a Fidesz-KDNP képviselői elkaszálták.

A Fidesz ismét elutasította a fogyatékossággal élő gyermekek megsegítését – közölte a Jobbik alelnöke vasárnap online sajtótájékoztatóján. Z. Kárpát Dániel elmondta: a parlament törvényalkotási bizottságában a Fidesz-KDNP-nek lehetősége lett volna a sajátos nevelési igényű gyermekek és családjaik támogatására, mégsem tette ezt.

Az ellenzéki politikus ismertetése szerint, ha sajátos nevelési igényű gyermekek lakóhelyén nincs olyan intézmény, ahol fejlesztésüket, ellátásukat meg lehetne oldani, akkor másik településre vivésük esetén "megalázóan alacsony" , kilométerenként 21 forintos költségtérítés áll rendelkezésre.

A Jobbik ezt az összeget megduplázta volna, azonban a Fidesz-KNDP költségvetési okokra és a szankciókra hivatkozva nem támogatta – mondta Z. Kárpát Dániel.

Tájékoztatása szerint javaslatuk 1,5 milliárd forintos költséget jelentene, ugyanakkor a kormánypártok legutóbbi plakátkampánya 8 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek.

Úgy vélte, ez tökéletesen mutatja, hogy miként vélekedik a Fidesz a családokról. Mint felidézte, pártja ezt tapasztalhatta, amikor az alapvető élelmiszerek és gyermeknevelési cikkek "rekorderáfáját" le akarták nullázni, valamint családi kártya bevezetésével kívánták megduplázni a családi pótlékot.

"Az összes hasonló javaslatra nemet mond a Fidesz" – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, jelezve: az érintettek érdekeinek képviseletét a Jobbik mindenképpen folytatni fogja.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek